Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hiába a Mercedes jó formája és a meccslabda, Verstappen nyugodt

Hiába a Mercedes jó formája és a meccslabda, Verstappen nyugodt

Red Bull
Nyugodtan várja a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjat a pontversenyt vezető Max Verstappen, aki adott esetben pályafutása során először Forma–1-es világbajnokká is válhat a most debütáló versenyhelyszínen.

Két futammal a szezon vége előtt Max Verstappen nyolc ponttal vezeti a bajnoki tabellát riválisa, Lewis Hamilton előtt, adott esetben tehát már Szaúd-Arábiában világbajnok lehet: ehhez huszonöt pontos, vagy annál nagyobb előnnyel kell távoznia a helyszínről. Komoly nyomás lesz tehát a fiatal holland vállán, pályafutása során először van ugyanis „meccslabdája”.

Továbbá az utóbbi futamokon az ellenfél, a Mercedes tűnt versenyképesebbnek, előnye pedig a mexikói győzelem óta folyamatosan olvad. Újabb ok, ami miatt Verstappen számára idegőrlő lehet a hétvége, melyen az F1 ráadásul egy teljesen új helyszínre érkezik.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

Verstappen azonban saját elmondása szerint nyugodtan várja a véghajrát, kijelentésében pedig nincs okunk kételkedni, hiszen egész évben roppant higgadt és értett volt, ahhoz képest, mennyire feszült a csata. „Nyugodt vagyok. Tudom, hogy mindig megpróbálom majd a lehető legjobbat kihozni magamból, és majd kiderül, hol végzünk” – fogalmazott.

„Semmi sem dőlt még el, és mind készen állunk a kihívásra. Még mindig sok van hátra, és egy biztos, mindent bele fogunk adni! Izgalmas lesz a szezon vége” – tette hozzá, majd kitért az új szaúdi pályára is, ami az információk alapján egy gyors, és „kegyetlen” utcai helyszínnek ígérkezik.

„Ezen a pályán nem lesz helye a hibának. A szimulátoron már kipróbáltam és nagyon gyorsnak tűnik. Természetesen ilyenkor midig van ebben egy kis találgatás, hiszen sosem vezettünk még a pályán. Érdekes lesz, és már nagyon várom ezt a kihívást. Nagyon jó móka volt idén több különböző versenypályán menni” – mondta.

 

 

Borítókép: Max Verstappen (Kép: Red Bull)

További tartalmak