Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rosberg: Verstappen már most megérdemel minden elismerést

Rosberg: Verstappen már most megérdemel minden elismerést

RND
Lewis Hamilton korábbi bajnoki ellenfele, Nico Rosberg a 2021-es szezon utolsó két versenye előtt inkább a britre fogadna, miközben a rivális, Max Verstappen szezonját továbbra is kivételesnek tartja, és úgy érzi, a holland már most megérdemel minden dicséretet.

A német versenyző 2014 és 2016 között három alkalommal is összecsapott a britek klasszisával, utolsó közös szezonjukban pedig meg is nyerte a világbajnoki csatát – majd rögtön vissza is vonult a királykategóriától. Noha a versenyzést abbahagyta, teljesen nem szakadt el a Forma–1-től, televíziós szakértőként ugyanis továbbra is aktívan követi és véleményezi a történéseket.

Természetesen a 2021-es bajnoki küzdelemről is többször kifejtette már a véleményét, kiemelve, már most igazi klasszikusnak tartja Lewis Hamilton és Max Verstappen összecsapását. Ez a csata egy hosszú, feszült és kiélezett szezon végén, az előttünk álló hetekben dől el.

Ami az esélyeket illeti, most, az utolsó két versenyhétvége előtt Nico Rosberg is inkább Hamiltonra tenné a pénzét, miután a Mercedes ismét talált néhány tizedet, és a címvédő is remek formában lendült. „Van egy olyan érzésem, hogy Lewis nyer majd” – fogalmazott a német RND rádiónak nyilatkozó korábbi világbajnok.

Nico Rosberg (Fotó: XPB)

Kiemelte, a mentális oldal kulcsfontosságú a bajnoki küzdelemben, Hamilton pedig ezen a téren talán előnyben lehet, hiszen számos csatát megvívott már, míg Verstappen először vesz részt egy ilyen kiélezett bajnoki csatában.

A holland azonban eddig semmilyen jelét nem mutatta annak, hogy izgulna, és egész évben magas szinten teljesít. Ezt Rosberg is kiemelte, hozzátéve, emiatt már most megérdemli, hogy tiszteljük teljesítményét. „Biztos, hogy nincs könnyű helyzetben, hiszen most először került ilyen küzdelembe. Ráadásul minden idők legsikeresebb versenyzője ellen küzd. Ebből a szempontból tehát már most megérdemli a legnagyobb elismerést” – fogalmazott.

Rosberg korábban „tanácsot” is adott a hollandnak, mondván a véghajrában ki kell használnia Hamilton gyengébb pillanatait. „Ki kell használnia azokat az időszakokat, amikor elveszti a fejét és a motivációját. Akkor kell neki teljes erőbedobással támadnia” – mondta.

Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: Chris Graythen/Getty Images)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak