Musorujsag
Élő Eredmények
×

Wolff: Most a legjobb az autónk

Wolff: Most a legjobb az autónk

Mercedes
Magabiztosan várja a hétvégi versenyt a Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff, érzése szerint ugyanis a csillagosok versenyautója – ahogyan azt az előző futamokon láthattuk is – az egész évet nézve most működik legjobban.

Max Verstappen mexikói győzelme és Lewis Hamilton brazíliai motorcseréje, majd időmérős büntetése után úgy tűnhetett, a holland karnyújtásnyira van a bajnoki győzelemtől, a Mercedes és Hamilton azonban két roppant magabiztos győzelemmel jelezte, nem lehet leírni őket. És bár még mindig Verstappen vezeti a listát, többen már a riválist érzik esélyesnek.

A következő két helyszín ugyanis papíron jobban feküdhet a Mercedes autójának, ami az előző két hétvégén tökéletesen működött és Hamilton is ki tudta hozni belőle a legjobbat. A csapatfőnök épp ezért tekint magabiztosan a jövőbe.

„Mind izgatottak vagyunk, amiért a szezon ezen szakaszában még harcban vagyunk” – kezdte az osztrák szakember hétvégi előzetesét. „Ez egy kiváltság és a rugalmasságunk bizonyítéka, ha megnézzük, hol álltunk a nyár elején. A csata  nyitott az egyéni és a konstruktőri bajnokságban is, a célunk pedig egyértelmű” – tette hozzá.

Toto Wolff (Fotó: XPB)

„Legutóbb Katarban láthattunk egy hibátlan versenyt Lewistól, aki az elejétől a végéig uralta a futamot, miközben Valtteri (Bottas) erős felzárkózást produkált, mielőtt egy balszerencsés defekt miatt kiesett a versenyből” – folytatta.

„Az autónk mostanában jól teljesít, és valószínűleg most a legjobb az egész évet nézve. A versenyzők bíznak benne, és abban, hogy a maximumot hozhatják ki belőle. Ez biztató az utolsó futamokra nézve, és magabiztosságot ad nekünk, hogy folytatni tudjuk” – magyarázta, majd megjegyezte, a szaúdi helyszín bár teljesen új lesz, egyértelmű céllal utaznak oda: nyerni akarnak.

„Dzsidda egy teljesen új kihívás, egy teljesen új pálya, ami meg kell ismernünk. Rengeteg munka folyt a színfalak mögött annak érdekében, hogy pénteken a lehető legjobban felkészüljünk. Létfontosságú lesz, hogy az első edzésen a lehető legtöbb információt gyűjtsük. Ez egy gyors utcai pálya, padlógázas  szakaszokkal, gyors kanyarokkal a korlátozok között, ami azt jelenti, hogy nagy lesz a kockázat, de a jutalom is. Motiváltabbak vagyunk, mint valaha, és arra számítunk, hogy ott leszünk az elejében, szóval mind várjuk már az első Szaúd-arábiai Nagydíjat” – zárta gondolatát.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak