Musorujsag
Élő Eredmények
×

Elmérgesedett bajnoki rivalizálás? Räikkönen látott rosszabbat is

Elmérgesedett bajnoki rivalizálás? Räikkönen látott rosszabbat is

GPFans
Nagyobb feneket kerítenek a kelleténél Lewis Hamilton és Max Verstappen idei bajnoki rivalizálásának, véli Kimi Räikkönen. A finn már tudja, ki lesz a befutó…

A Közel-Keleten megrendezett dupla hétvégével zárul a 2021-es Forma–1-es világbajnokság. A hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíj előtt mindössze 8 pont választja el egymástól az egyéni tabellán Max Verstappent és Lewis Hamiltont. Dzsiddában szélsőséges esetben akár még bajnokot is avathatunk, hiszen Verstappennek van matematikai sansza erre, ám alakulhat úgy is, hogy a két versenyző pontegyenlőséggel utazik a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjra.

A küzdelem rég nem volt ennyire kiélezett, a feszültség pedig minden szinten tapintható. Vannak, akik máris a „legek” közé sorolják az idei párharcot. A brit Sky Sports ex-F1-es szakkommentátora, Martin Brundle Katar után megállapította: „Soha korábban nem érzékeltem még ilyen intenzitást. Ez egy olyan szezon, amit egy rakás ellentmondásos vélemény, kameraállás, képek, adatok, információk, téves információk, közösségi oldalakon megjelenő posztok, valamint nem kevés keserűség és bizalmatlanság alapján beszélnek el. Én inkább éreztem ezt egy mozifilmnek, mintsem egy vasárnapi autóversenyzésnek.”

A körítése valóban sajátos az idei küzdelemnek, amit a Mercedes és a Red Bull üzengetései és játszmázásai tarkítanak. A 20 éve az F1-ben mozgó Kimi Räikkönen szerint azonban az egészet csak ez a körítés láttatja intenzívebbnek, Verstappen és Hamilton küzdelme nem sokban különbözik a korábbi nagy bajnoki csatáktól.

„Kevésbé intenzív, ez biztos, mivel nem vagyok a résztvevője…”

– jegyezte meg fanyar humorral a 2007-es világbajnok, aki nem figyeli olyan izgatottan az eseményeket, mint a szurkolók. „Engem nem igazán érdekel. Akinek több pontja lesz az utolsó verseny végén, az nyer” – mondott egy biztos tippet.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)

Ami a körítést illeti, szerinte sok a túlzás a bajnoki csata kapcsán.

„Sok mindent írtak, sok mindenből csináltak nagy sztorit, amiből véleményem szerint nem kellett volna. De azt  hiszem, ilyen az F1. Vagy ilyen a média”

– állapította meg.

A szárnyügy mellett a legutóbbi nagy vitatémát Max Verstappen interlagosi leszorítós manővere jelentette, amit nem büntetett az FIA. Egyes versenyzők szerint ezzel egyfajta káoszt teremtett a szövetség, mivel mostantól már nem egyértelmű, mi megengedett a pályán, és mi nem.

Räikkönennek az esetről is „räikkönenes” véleménye van. „Nem is tudom. Nyilvánvalóan mindketten elhagyták a pályát. Nem értek össze, szóval nincs igazán mit mondani erről. Nem gondolnám, hogy bármi őrültség történt volna. Láttam már sok rosszabb dolgot is ennél. Voltam részese ennél rosszabb dolgoknak is. Mint mondtam, sok mindent írogattak, és sok mindent rosszabbnak állítottak be, mint amilyen volt valójában” – összegzett az Abu-Dzabiban búcsúzó finn.

Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak