Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo egy szabadedzés után látta: Verstappen nem viccel!

Ricciardo egy szabadedzés után látta: Verstappen nem viccel!

Racing News 365
Már az első Red Bull-os szabadedzésén világossá tette Max Verstappen Daniel Ricciardo számára, hogy nagy falat lesz csapattársként. Szerinte nem kérdés, hogy bajnok válik-e belőle az F1-ben.

Egy korábbi Red Bull-versenyző szemüvegén keresztül figyeli az idei bajnoki csatát Daniel Ricciardo. A McLaren versenyzője elárulta, volt csapata és csapattársa sikeréért szorít, mivel jó érzéssel töltené el, ha győzni látná az ezen célért korábban éveken át vele is keményen dolgozó, de kudarcot valló egykori társakat.

Max Verstappen 2016-ban év közben lett Ricciardo csapattársa, és ahogy múlt az idő, úgy lett egyre keményebb dió a holland az immáron nyolcszoros futamgyőztes számára. Mint azt Ricciardo a Racing News 365 című portálnak elárulta, ő már az első pillanattól érezte, hogy nehéz ellenféllel lesz dolga.

„Emlékszem, a Red Bull-lal teljesített első szabadedzésére Barcelonában egyből az adatokat kezdte tanulmányozni. Akkor egyből arra gondoltam: ő aztán nem viccel!”

– idézte fel az első „aha-élményét” Verstappennel.

„A gyorsasága mindig is megvolt, és az a különleges érzése is. Most pedig már az érettsége is megvan. Ez teszi őt komoly bajnoki kihívóvá. Akár idén lesz, akár nem, Verstappen elkerülhetetlenül világbajnokká fog válni. És nem azt mondom, hogy ezt olyan könnyű elérni, csak azt, hogy mindene adott ahhoz, hogy megcsinálja” – dicsérte korábbi kollégáját.

Daniel Ricciardo és Max Verstappen a holland 2016-os barcelonai győztes debütálása után (Fotó: XPB)

Ricciardót arról is kérdezték, Verstappent tartja-e a mezőny leggyorsabb tagjának.

„Nem. Látok hasonlóságot abban, ahogyan versenyzünk, de továbbra is hiszem, hogy én vagyok a legjobb”

– jelentette ki.

Aztán el is magyarázta. „Továbbra is hiszek ebben, és ha egy nap már nem fogok hinni benne, akkor többé nem állok fel a rajtrácsra.”

Ezek ismeretében a Verstappenről alkotott véleménye azonban nagyon is hízelgő. „Ő a második legjobb” – mosolygott, egyértelművé téve, hogy maga mögé a hollandot helyezné a rangsorban, nem mást.

Borítókép: Max Verstappen és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak