Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: Ha vitád van Räikkönennel, benned a hiba!

Vettel: Ha vitád van Räikkönennel, benned a hiba!

Motorsport-Total
Sebastian Vettel elárulta, az F1-be kerülése óta barátságos volt vele Kimi Räikkönen, és bár hiányolni fogja a mezőnyből, az F1-en kívül továbbra is kapcsolatban maradnak.

Abu-Dzabiban végleg pontot tesz a Forma–1-es pályafutása végére Kimi Räikkönen. A sorozatban 20 évet eltöltő finn távozásával egy korszak ér véget: sokak nagy kedvence mond búcsút. Noha az utóbbi években már inkább a mezőny második felében tűnt fel, és emiatt egy kicsit ki is került a reflektorfényből, a „Jégember” népszerűsége még a szürkébb eredmények ellenére is megmaradt – hála különleges személyiségének, amivel oly sok rajongóra tett szert.

A mezőnyből Sebastian Vettel Räikkönen legjobb barátja, aki elismerte, neki hiányozni fog a finn, ugyanakkor az élet rendjének tartja a visszavonulását.

„Ez természetes dolog. Az idő csak egy irányba halad. Valamikor eljön az ő ideje, valamikor eljön az enyém is, de még Landóé is, igaz, neki talán még ez messze van. Ez a legtermészetesebb dolog a világon. Hogy hiányozni fog-e? Igen. Ő egy igazi karakter” – elmélkedett a négyszeres világbajnok.

Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Vettel azon kevés versenyzők egyike, aki már az F1-be érkezése óta jó viszonyban van Räikkönennel. Négy évig csapattársak is voltak a Ferrarinál, ám már azt megelőzően is barátok voltak.

„Annál régebb óta ismerem őt, és talán ő azon kevés versenyzők egyike, aki az első naptól máig semmit sem változott. Nyitott volt velem, fiatal srácként kedvesen fogadott, amikor a Forma–1-be kerültem. Pedig akkoriban ő volt az egyik legelismertebb versenyző, talán a legelismertebb.”

Kollégája Vettel szerint mindig hű maradt önmagához, és nem is nehéz jól kijönni vele. „Szerintem Kimivel nem lehet vitád vagy problémád. Ha mégis, akkor a probléma nem nála van, hanem nálad.”

Noha jövőre már nem versenyeznek együtt, Vettel előrebocsátotta, a kapcsolatuk így sem szakad meg. „Ő egy nagyszerű ember, és biztosra veszem, hogy kapcsolatban maradunk. Minden jót kívánok neki! Hiányolni fogom a csendet!”

Borítókép: Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak