Musorujsag
Élő Eredmények

F2: Piastri nyerte az időmérőt – zsinórban negyedszer!

F2: Piastri nyerte az időmérőt – zsinórban negyedszer!

Boxutca
Megállíthatatlan a Forma–2-es időmérőkön az Alpine védence, Oscar Piastri, aki a kvalifikáción Szaúd-Arábiában sem talált legyőzőre, ezzel zsinórban negyedszer megszerezve a rajtelsőséget és tovább növelve előnyét a bajnoki pontvadászban.

Egy roppant hosszú, kéthónapos szünet után Szaúd-Arábiában folytatódott a Forma–2-esek szezonja, és akárcsak a királykategóriában, a nevelőszéria esetében is itt vette kezdetét a bajnokság véghajrája (két forduló, hat verseny van még hátra).

Ami a tabellát illeti, az újoncévében remeklő Oscar Piastri érkezett éllovasként a szaúdi helyszínre, mégpedig magabiztos, harminchat pontos előnnyel Guanyu Zhouval szemben. A tabellán Robert Shwartzman foglalja el a harmadik pozíciót: az ő lemaradása az edzés kezdetén negyvenhárom egység volt a csapattárssal szemben.

Az edzést, ahogyan azt már megszokhattuk a csapatok és a versenyzők „két szakaszra” osztották, ezt a két szakaszt pedig kerékcserével „választották el” egymástól.

Az első etapban a hétvége egyetlen szabadedzését is uraló Shwartzman futotta meg a leggyorsabb kört, a második helyen pedig Théo Pourchaire állt, majd a listavezető Piastri jött, a negyedik helyen pedig Christian Lundgaard állt. Zhou ekkor csak a kilencedik helyet foglalta el.

Shwartzmant és Pourchaire-t mindössze huszonkilenc ezred választotta el, Piastri lemaradása viszont már három tized volt a csapattárstól, Lundgaard pedig több, mint fél másodpercet kapott.

A kerékcsere után, a friss gumikon aztán Piastri futotta meg a leggyorsabb kört, azt követően, hogy rövid ideig Pourchaire is vezette a listát. A fiatal francia körénél aztán Shwartzman is jobbat futott, az orosz azonban csapattársát nem tudta túlszárnyalni.

Piastri tehát ismét megnyerte a Forma–2-es időmérőt – ez volt a negyedik sikere zsinórban, amivel négy ponttal tovább növelte előnyét. Ez most már negyven egység a második helyen álló kínaival szemben.

Az első sorból tehát a Prema kettőse várhatja majd a vasárnapi főfutam rajtját, a másodikból pedig Pourchaire és Lundgaard. Az ötödik rajtpozíciót Felpie Drugovich szerezte meg, Zhou pedig a hatodikra jött fel a második szakaszban. A kínai tehát három helyet is javított, de így is jóval bajnoki riválisa mögött végzett.

Ami a szombati első sprintet illeti, annak Liam Lawson vághat majd neki az első helyről, míg mellőle Marcus Armstrong várhatja majd a startot. A második sorban ezen a rajtrácson Jüri Vips és Ralph Boschung állhat.

Borítókép: Oscar Piastri (Fotó: XPB)

További tartalmak