Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly célja változatlan, újra Verstappen csapattársa akar lenni

Gasly célja változatlan, újra Verstappen csapattársa akar lenni

Motorsport
Bár a következő szezonra sem kapta meg a második esélyt a Red Bulltól, Pierre Gasly reméli, 2023-ban újra Max Verstappen csapattársa lehet majd. Ami a folytatást illeti, egyértelművé tette, jövőre ezért fog küzdeni.

A franciának mindössze fél év jutott a Red Bullnál, mielőtt visszaültették a testvércsapat autójába, azzal azonban 2019 második fele óta olyan erősen teljesít, hogy rendre felmerül, ismét lehetőséget kaphat a bikásoknál, hogy az első számú alakulatnál bizonyítson. Ez 2022-vel kapcsolatban is felmerült, az istálló azonban Sergio Pérezzel hosszabbított.

Gasly pedig a következő évet is az Alpha Taurinál tölti majd. A fő célja itt ismét az lesz, hogy meggyőzze a Red Bull vezetőit, 2023-ban ugyanis újra náluk akar versenyezni és a jelenlegi listavezető, Max Verstappen csapattársa akar lenni.

Pierre Gasly (Fotó: Red Bull) Pierre Gasly (Fotó: Red Bull)

„Egyelőre ez a célom, hiszen szerződésben állok velük és a leggyorsabb autót akarom vezetni. Az első helyekért akarok harcolni, és meg akarom nyerni a bajnokságot” – szögezte le a francia. „Ahhoz, hogy az ember megnyerje a bajnokságot, és versenyben legyen, ahhoz természetesen az egész csapatnak egy irányba kell mennie.”

„Mindenkinek ugyanazért a célért kell dolgoznia. Maxot most az egész csapat támogatja, és régebbe ugyanez volt a helyzet Michael Schumacherrel is. Az Alpha Taurival is remek eredményeket érünk el így, együtt dolgozva. Mindenki ugyanazt a célt tartja szem előtt” – folytatta.

Gasly továbbra is hisz abban, hogy a Red Bullnál most már jobban teljesítene, és jobban együtt tudna dolgozni a csapattal. „Hiszem, hogy lehetséges volna, és ez a célom, hogy az legyen. Meglátjuk, hogyan alakul a jövőnk, hogy akarjuk-e együtt folytatni, vagy esetleg más lehetőségeket kell megvizsgálni. A prioritásom jelenleg az, hogy a Red Bullhoz kerüljek” – zárta gondolatát.

Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak