Musorujsag
Élő Eredmények
×

Pourchaire megerősítette, jól van az ijesztő rajtbaleset után

Pourchaire megerősítette, jól van az ijesztő rajtbaleset után

Théo Pourchaire
Az ART francia reménysége, Théo Pourchaire megerősítette, jól van, azt követően, hogy a Szaúd-arábiai Nagydíj F2-es főfutamán komoly rajtbalesetet szenvedett. A francia azt is elhintette, az ütközés másik résztvevője, Enzo Fittipaldi megsérült.

A fiatal versenyző a rajtrácson ragadt, autóját pedig nagy sebességgel eltalálta a mezőny végéről startoló Enzo Fittipaldi. Az ijesztő balesettel kapcsolatban sokáig nem kaptunk hivatalos híreket, sőt, most, órákkal később is egyedül egy rövid közlemény érkezett az FIA-tól, melyben arról írtak, mindkét versenyző eszméleténél van, és mindkettejüket kórházba szállították.

Nem hivatalos forrásból persze érkeztek már híresztelések: több helyszíni jelentés is arról számolt be, Pourchaire megúszta sérülés nélkül a történteket, brazil riválisának viszont eltört a bokája és az arca is megsérült.

A célegyenes a rajtbaleset után (Fotó: XPB)

Most Pourchaire közösségi oldalán erősítette meg a rá vonatkozó híreszteléseket, és egyúttal elhintette, Fittipaldi valóban megsérült az esetben. „Sziasztok. Csak el akartam mondani, hogy összességében jól vagyok” – írta vasárnap késő este közösségi oldalán.

„Azt egyelőre nem tudom, véget ért-e a szezonom. De nem is ez a legfontosabb. Enzo nagyon nagyot esett és meg is sérült. A lehető legjobbat kívánom neki” – folytatta, majd azt is megjegyezte, követői inkább Fittipaldinak küldjenek jobbulást kívánó üzeneteket, hiszen ellenfelének sokkal nagyobb szüksége van erre.

Pourchaire számára ez már a második nagyobb baleset volt a 2021-es szezonban: a bakui főfutamon eltört a csuklója, miután a Daniel Ticktummal és a Marcus Armstronggal történt ütközés (melyben szintén vétlen volt) után a korlátnak ütközött.

Borítókép: Théo Pourchaire (Fotó: Théo Pourchaire/Twitter)

További tartalmak