Musorujsag
Élő Eredmények

Szaúd-arábiai Nagydíj: A dobogósok nyilatkozatai

Szaúd-arábiai Nagydíj: A dobogósok nyilatkozatai

M4 Sport
Örült versenyt hozott az első Szaúd-arábiai Nagydíj, amit végül Lewis Hamilton nyert, másodikként pedig a bajnoki rivális, Max Verstappen ért célba; ezzel pontegyenlőség alakult ki a szezonzáró előtt. A harmadik helyet Valtteri Bottas szerezte meg, aki a befutó előtt, a célegyenesben gyorsulta le Esteban Ocont. Nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintés után!

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely

Nagyon régóta versenyzem már, de ez most hihetetlenül kemény és embert próbáló futam volt. Próbáltam okosan, ésszel, de keményen versenyezni. Van tapasztalatom, és tudtam, hogy pályán kell tartani az autót. Próbáltam tisztán versenyezni, de nagyon nehéz volt ma. Rengeteg dologgal kellett szembe mennünk az év második felében. Nagyon büszke vagyok mindenkire, és a közönségnek is köszönettel tartozom! Nagyon jó volt itt látni őket. Nem értem, Max az ütközés előtt, miért taposott bele ennyire hirtelen a fékbe. Eltaláltam hátulról. Ment tovább, és nem értettem, mi történik. Utána kaptam az üzenetet, hogy el fog engedni. Szerintem egy kicsit zavaros volt az a helyzet. Nagyon gyors volt a Red Bull ezen a hétvégén, nem volt könnyű dolgom, de remek munkát végzett a csapat. Valtteri is fontos pontokat szerzett. Ez a siker a srácoknak, a gyárban dolgozóknak szól. Nagyszerű esemény volt, érzem a szeretetet, amivel fogadtak, a helyiek kedvesek voltak, a pálya pedig csodálatos. Fizikailag és mentálisan is megterhelő. Várom a következő futamot!

Max Verstappen (Red Bull) – 2. hely

Eseménydús futam volt. Nagyon sok dolog történt, amivel nem értek egyet, de elfogadom. A pályán mindent megpróbáltam mindent beleadni. Nem voltam biztos benne, hogy a gumik kitartanak a futam végéig. A végén már nagyon koptak. Második lettem, maradjunk ennyiben. Az ütközésünk előtt lelassítottam, vissza akartam engedni Lewist. De nem akart megelőzni. Összeértünk. Nem egészen értem, mi történt ott. Az utolsó futamon dől el minden. Meglátjuk, mi lesz. Reméljük, jó hétvégénk lesz.

Valtteri Bottas (Mercedes) – 3. hely

Rengeteg akadállyal szembesültem. A piros zászlók nagyon nehézzé tették ezt a versenyt. Az elsőnél a kemény abroncsokon voltam, ami hiba volt, hiszen megelőztek olyanok, akik a közepeseken voltak. Aztán én kaptam közepest, ami jó volt. Keményen nyomtam, de nem volt könnyű előzni. Az utolsó körben viszont sikerült megszerezni a harmadik helyet. Nagyon jó ez a pálya, hatalmas kihívás fizikailag és mentálisan is. Szóval már várom, hogy jövőre is visszajöjjünk. Nagyon élvezetes volt!

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak