Musorujsag
Élő Eredmények
×

Videó: így fagyott Alonso arcára a mosoly Verstappen hibája láttán

Videó: így fagyott Alonso arcára a mosoly Verstappen hibája láttán

F1, Twitter
Előbb hüledeztek, aztán meglepődtek – így nézte végig Fernando Alonso és Daniel Ricciardo Max Verstappen varázslatosnak indult, de fájó véget érő időmérős körét.

Drámai véget ért a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzése. Max Verstappen egy elképesztő határfeszegetős körrel száguldott a pole pozíció felé, és amikor lényegében már a zsebében volt az elsőség, az utolsó kanyarban a falnak csapta Red Bullját.

A körét a már a Q2-ben kieső Fernando Alonso és Daniel Ricciardo az interjúzónában követte figyelemmel, éppen a holland Ziggo televízió forgó kamerái előtt.

Amikor Verstappen az első kanyarkombinációból kigyorsítva éppen csak elkerülte a falat, Alonso felszisszent. „Igen, ez szoros volt. Ez szoros volt, pajtás! Danny fiú, mit gondolsz?” – szólította meg a mellette a sorát váró Ricciardót, akivel arra jutottak, hogy a Red Bull-os két tizedmásodpercet benne hagyhatott ezzel a hibával. „Még így is lila” – jegyezte a tévé holland riportere. Alonso nem hitt a szemének.

„Ez közel volt, nem? Mintha nyomná, nem…?” – szólt oda Ricciardónak, majd mosolygott.

Alonso ezt követően azt javasolta, vágjanak bele az interjúba, mert Verstappen szerinte rendben lesz. Aztán még a szemét forgatva poénkodott azon, hogy a beszélgetés közben Verstappen körét nézi.

Az utolsó kanyarba érve Verstappen megakasztotta Alonsót, aki a falnak koccanás pillanatában már nem mosolygott, hanem meglepődött, és hitetlenkedett. No meg csalódott. A nagy sóhaja és grimasza legalábbis arról árulkodott, hogy Verstappen sikeréért szorított – ami a korábban a hollandról tett nyilatkozatai alapján nem lenne meglepő.

További tartalmak