Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Red Bull szerint Hamilton sem szent

A Red Bull szerint Hamilton sem szent

The Race
Nem érzi sportszerűtlennek Max Verstappen versenyzését a Red Bull főnöke. Rámutatott, Lewis Hamiltonnak sem kell a szomszédba mennie agresszivitásért és ravaszságért.

Max Verstappen Szaúd-Arábiában kapott két időbüntetése után újra vitatéma a Red Bull versenyzőjének sportszerűtlensége. A Mercedes és Lewis Hamilton Brazília után egyszer már pellengérre állította a hollandot. Toto Wolff szerint egyértelműen átlépett egy határt a manővereivel a dzsiddai vasárnapon, Hamilton pedig arról beszélt a verseny után, hogy Verstappen úgy viselkedik, mint akire nem vonatkoznak szabályok. A futam alatt még „őrült fickónak” is nevezte őt.

Christian Horner kissé egyoldalúnak érezte ezt az álláspontot, és erre a média figyelmét is igyekezett felhívni. A Red Bull csapatfőnökének a verseny után feltették a – Hamilton álláspontját tükröző – kérdést, mit szól hozzá, hogy Verstappen rendszerint az ellenfélhez tolja át a balesetek elkerülésének felelősségét.

„Szeretném megkérni önöket, hogy vessenek egy pillantást Lewis utolsó kanyaros megmozdulására, amivel ugyanúgy letolta Maxot a pályáról! A gokartból vagy más kategóriákból kikerült bármely versenyző tudja, hogy ilyen a kemény versenyzés. Ezek a kölykök így versenyeztek a pályafutásuk során, és Lewis is azt nyújtja, amit csak tud.”

Szabad fordításban: Horner szerint Hamilton sem szent, bárhogy is ábrázolja kettejük párharcát. „Időnként ő is nagyon ravasz tud lenni. De nézzük meg az utolsó kanyart, amikor kiterelte Maxot! Volt két másik kanyar is, ahol nyitott a kormányán, az egyes és kettes kanyarnál. Ez a két fickó annyira a határon versenyez, feszegeti a korlátokat. Ha nem akarják, hogy kiterelhessék egymást, akkor helyezzenek oda kavicságyat!” – javasolta.

Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Horner arra a kiterelős megmozdulásra utalt, amit Hamilton Verstappen végső megelőzésekor mutatott be. Miután az első elengedési kísérlete ütközést eredményezett, a holland később újra félrehúzódott Hamilton elől, majd egyből vissza is támadott. Másodszor a címvédő már semmit sem bízott a véletlenre, és a letereléssel biztosította, hogy akkor már ne lehessen újabb visszatámadás.

A Red Bull-főnök nem látott kivetnivalót Verstappen versenyzésében, szerinte egyszerűen igazi gladiátorként küzdött a pályán. Emellett úgy érezte, Hamiltont a szerencse is sokat segítette Szaúd-Arábiában. „Lewis jelenleg Fortuna kegyeit élvezi. Ocon nekiment az első szárnyának a rajtnál, majd belehajtott Maxba is. De a szerencse mellette áll” – utalt arra, hogy Hamilton többször is kieshetett volna.

Borítókép: Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak