Musorujsag
Élő Eredmények
×

Fittipaldi üzent: Nagyon szerencsés vagyok, hogy töréssel megúsztam

Fittipaldi üzent: Nagyon szerencsés vagyok, hogy töréssel megúsztam

Enzo Fittipaldi/Twitter
Hétfőn a Forma–2-esek főfutamán hatalmas balesetet szenvedő Enzo Fittipaldi is hírt adott magáról közösségi oldalán. A fiatal brazil kiemelte, hálás, hogy saroktöréssel és néhány zúzódással megúszta az ijesztő bukást.

Az egyik legrosszabb forgatókönyv valósult meg az F2-esek szaúdi főversenyének rajtjánál: az egyik lefulladó autót egy hátulról érkező telibe találta, mégpedig komoly sebességgel. A rajtrácson ragadó Théo Pourchaire már korábban hírt adott magáról, kiemelve, komolyabb sérülések nélkül megúszta a balesetet, és elhintve, vetélytársa, Enzo Fittipaldi már nem volt ennyire szerencsés.

Hogy a fiatal brazilnak eltört a sarka, és az arca is sérült, arról több forrás is cikkezett vasárnap este, ezt azonban csak a pilóta testvére, Pietro erősítette meg hétfő hajnalban egy közösségi oldalain elhelyezett rövid posztban.

Később maga az érintett is megszólalt, sőt egy képet is mellékelt magáról a szaúdi kórházból, melyen azért jól látszik, igencsak megviselték a történtek. Fittipaldi azonban pozitív hangvételű üzenetet írt, amiben kiemelte, nagyon hálás azért, hogy egy töréssel, valamint néhány karcolással és zúzódással megúszta az ijesztő bukást.

„Hello, srácok. Nagyon hálás vagyok, hogy csak a sarkam tört el, és hogy megúsztam néhány karcolással és zúzódással” – írta. „Köszönöm az összes üzenetet, valamint köszönettel tartozom az FIA-nak és az orvosi csapatnak, amiért remekül elláttak. Nagyon boldog vagyok, hogy Théo rendben van. Amilyen gyorsan csak tudok, vissza fogok térni a pályára” – tette hozzá.

A sérülések ismeretében az borítékolható, hogy Fittipaldi idén már nem ülhet autóba, nélküle zárul tehát az F2-es szezon (a szériában csak az év felétől volt érdekelt), mely során egyébként pont a második szaúdi sprinten érte el idei legjobbját: hetedikként ért célba.

 

Borítókép: Enzo Fittipaldi (Kép: F2)

További tartalmak