Musorujsag
Élő Eredmények
×

Horner: A konstruktőri győzelemhez csodára lenne szükség

Horner: A konstruktőri győzelemhez csodára lenne szükség

Sportstar
A Red Bull csapatvezetője, Chirstian Horner úgy véli, a bikásoknak csodára lenne szükségük a konstruktőri világbajnoki cím megszerzéséhez, miután a Mercedes komoly mértékben növelni tudta előnyét a szaúdi futamon.

Miközben egyéniben nem alakulhatott volna szorosabban a tabella a szezonzáró előtt (Max Verstappen és Lewis Hamilton pontegyenlőséggel érkezik majd Abu-Dzabiba), konstruktőriben a Mercedes komoly előnyre tett szert, miután kettős dobogóval zárta a szaúdi futamot, ahol a Red Bull hamar elveszítette egyik autóját.

A hétvége előtt a különbség mindössze öt pont volt a két csapat között, ez azonban Dzsiddában huszonnyolc pontosra hízott. Noha a szezonzárón összesen negyvennégy egység gyűjthető, a Red Bull már nem érzi, hogy reális esélye lenne a győzelemre.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

A csapatvezető, Chirstian Horner a huszonnyolc pontos lemaradás kapcsán kijelentette, ahhoz, hogy megszerezzék a gyártók bajnoki címét, csodára lenne szükségük a hétvégén. „A csapat fantasztikus szezont hozott össze idén” – kezdte a brit szakember. „Tíz futamot nyertünk, és egészen az utolsó futamig harcban vagyunk velük (a Mercedesszel).”

„A konstruktőrök között most le vagyunk maradva, csodára lenne szükség ahhoz, hogy megnyerjük azt a bajnokságot. De még van esélyünk arra, hogy Verstappennel megnyerjük az egyénit, és mindent meg is teszünk majd ezért” – folytatta.

„Fel fogunk készülni, rendezzük a sorainkat, a srácok egyáltalán nincsenek letörve. Büszkék lehetnek arra, amit idén elértek” – majd megjegyezte, bár a konstruktőri siker jobban fizetne, az egyéninek nagyobb a rangja, tehát annak megszerzése is éppolyan motiváló. „A pilóták bajnoksága jelenti a presztízst. A pénz nem ott van. De ez az, amire az emberek emlékeznek” – fogalmazott.

Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Christian Horner (Fotó: XPB)

További tartalmak