Musorujsag
Élő Eredmények

Szaúd-arábiai Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

Szaúd-arábiai Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

MTI
A nemzetközi sajtó őrült, kaotikus versenyről ír az első Forma-1-es Szaúdi Nagydíj másnapján, s kiemeli: 1974 óta először fordul majd elő, hogy az utolsó futamon - vasárnap, Abu-Dzabiban - a két bajnokaspiráns azonos pontszámmal áll rajthoz.

A szaúdi versenyt a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte, s ezzel nemcsak megakadályozta a Red Bullt vezető holland Max Verstappen vb-győzelmét, hanem holtversenyben az élre került riválisával. A vasárnapi vb-finálét a generációk csatájának nevezte el a sajtó.

Esteban Ocon, Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)

Nagy-Britannia:

The Times: „Egy kaotikus verseny után Hamilton »letakarította« az »őrült« Verstappent. 1974 óta először fordul elő, hogy az utolsó futamon – vasárnap, Abu-Dzabiban – a két bajnokaspiráns azonos pontszámmal áll rajthoz.”

Olaszország:

Gazzetta dello Sport: „Óriási izgalmak a Szaúdi Nagydíj után, amelyen Lewis Hamilton győzött Max Verstappen előtt. Ütközések, sértegetések a csapatrádióban, összetűzések és a futam végén egy karambol – ezek nem hiányoztak. A tét a 2021-es világbajnokság, a főszereplők pedig nyomás alatt.”

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Spanyolország:

Marca: „Hamilton túlélte a »verekedést« Verstappennel, nyert és ezzel holtversenyben az élen áll riválisával a szezonzáró előtt. Max a helytelen fékezési manőverével megérdemelte volna a fekete zászlót, de végül megúszta időbüntetéssel.”

Ausztria:

Kronen-Zeitung: „Hamilton nyerte a teljesen őrült versenyt – tökéletes a drámai világbajnoki befejezés.”

Svájc:

Blick: „Erről a dzsiddai futamról még sokat fognak beszélni. Max Verstappen szénája nem áll túl jól.”

Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak