Musorujsag
Élő Eredmények
×

Testvére üzent: Fittipaldi jobban van, mint amire számítani lehetett

Testvére üzent: Fittipaldi jobban van, mint amire számítani lehetett

Pietro Fittipaldi/Twitter
Jó hírrel szolgált közösségi oldalán a vasárnapi F2-es főfutam rajtjakor hatalmas balesetet szenvedő Enzo Fittipaldi bátyja, Pietro. A brazil elárulta, bár öccse megsérült, a helyzet sokkal jobb, mint amire egy ekkora becsapódás után számítani lehet.

Ijesztő rajtbalesettel kezdődődött a Forma–2-esek szaúdi főversenye: a nagy tempóval érkező Enzo Fittipaldi ütközött a rajtrácson ragadó Théo Pourchaire -rel. A futamot azonnal megszakították, a két versenyzőt pedig rögtön ellátták, majd kórházba szállították (erről sokáig nem kaptunk hivatalos értesítést, az FIA azonban az újraindítás után megjegyezte, mindketten eszméletüknél vannak).

A helyszínről érkező jelentésekből gyorsan kiolvashatóvá vált, Fittipaldi állapota súlyosabb, őt ugyanis nyakmerevítőben szállították el, lábát pedig sínbe tették, míg Pourchaire a helyzethez képest „rendben volt”.

A célegyenes a rajtbaleset után (Fotó: XPB)

A francia ezt közösségi oldalán meg is erősítette, majd arra kérte követőit, inkább Fittipaldinak üzenjenek, neki ugyanis nagyobb szüksége van a jókívánságokra. Azt ugyan nem árulta el, milyen riválisa állapota, üzenetében viszont elhintette, megsérült a balesetben. Ekkor már több forrás is arról cikkezett, a brazil bokatörést szenvedett.

Ezt testvére, Pietro erősítette meg, szintén egy közösségi médiában közölt rövid posztban, ami ugyan Enzo sérüléséről szólt, összességében mégis pozitívnak tekinthető, a Haas tesztpilótája ugyanis kijelentette, öccse sokkal jobb helyzetben van, mint amire egy ekkora baleset után számítani lehet.

„Hello mindenki, köszönjük az üzeneteket” – írta. „Enzo eszméleténél/tudatánál van és a jelenleg a kórházban pihen. Eltört a jobb sarka, de szerencsére sokkal jobb állapotban van, mint amire számítottunk. Köszönjük a csapatnak, és a teljes szaúdi orvosi stábnak” – tette hozzá a brazil, aki egy másik üzenetében jelezte, örül, hogy végig testvére (akivel nagyon szoros kapcsolatot ápol) mellett lehet ezekben a nehéz pillanatokban.

Borítókép: Enzo Fittipaldi (Kép: F2)

További tartalmak