Musorujsag
Élő Eredmények

Az utóbbi hetek magabiztosabbá tették Sainzot

Az utóbbi hetek magabiztosabbá tették Sainzot

Motorsport
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz úgy véli, az elmúlt hetekben tett előrelépéseknek köszönhetően magabiztosabban várhatja a 2022-es szezont, hiszen most már sokkal jobban érzi magát új csapatában, jobban ráérzett az olaszok autójára is.

A spanyol versenyző kifejezetten erős szezont futott a Ferrarinál, ahol három dobogós helyezést is szerzett, az összetettben pedig huszonegy viadal után mindössze 8,5 ponttal marad el nagyra tartott csapattársától, Charles Leclerctől. Noha a többi csapatváltóhoz képest gyorsabban alkalmazkodott, úgy érzi, igazán csak az utóbbi hetekben érzett rá a Ferrarira.

Ennek köszönhetően most már magabiztosabban várja második szezonját a legendás alakulatnál, és büszkébben tekint vissza az elsőre, ami ezen a hétvégén zárul majd le Abu-Dzabiban (ahol ha kijön a lépés, Sainz akár csapattársát is átugorhatja a tabellán).

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

„Úgy érzem, szeptember óta fejlődtem” – nyilatkozta a Motorsportnak. „Ez a fejlődés erősebbé tett az előző négy-öt versenyhétvégén, melyeken már a határokat feszegethettem az autóval az edzéseken és a futamokon is. Ennek köszönhetően folyamatosan pontszerző helyeken tudtam végezni. Büszke vagyok erre, és magabiztosabb is lettem 2022-vel kapcsolatban.”

Sainz tehát fejben már félig meddig a következő szezonban van, előbb azonban teljesítenie kell az évad utolsó futamát, ahol az is eldől majd, ki lesz a világbajnok, Lewis Hamilton vagy Max Verstappen.

A bajnoki csatával kapcsolatban kijelentette, szerinte az a legfontosabb, hogy a felek tisztességes csatát vívjanak. „Szerintem megint nagy csata lesz, és szoros is lesz a küzdelem. Csak remélni tudom, hogy mindketten tisztán harcolnak majd, mi pedig egy nagyon izgalmas, látványos szezonzárót láthatunk majd” – fogalmazott.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak