Musorujsag
Élő Eredmények
×

Wolff Bottasnak: Azt a győzelmet én loptam el tőled!

Wolff Bottasnak: Azt a győzelmet én loptam el tőled!

Mercedes
A Mercedes múlt heti évzáró ünnepségén leült egy búcsúnosztalgiázásra Valtteri Bottas és Toto Wolff. Az osztrák magára vállalta a felelősséget távozó versenyzője legsötétebb pillanatáért.

A múlt pénteken ünnepelte meg a Mercedes, hogy rekordot jelentő nyolcadik alkalommal nyerte meg a konstruktőri bajnokságot. Az esemény egyúttal Valtteri Bottas búcsúztatásáról is szólt, aki öt szezont követően az Alfa Romeóhoz szerződött, hogy legyen hely George Russell számára 2022-re.

A finnt megtapsolták, megajándékozták, tűzi játékkal is meglepték, és egy nyugodtabb pillanatban leültek főnökével, az őt már a Williams-időkben menedzselő Toto Wolff-fal, hogy egy amolyan búcsúvideó készítése közben kicsit nosztalgiázzanak. Előkerült Bottas Abu-dzabi Nagydíjon viselt, fényképekkel díszített búcsúsisakja is, melynek aljára Bottasnak rá kellett írnia a végső mercedeses statisztikáit.

Amikor a győzelmekhez értek, előkerült egy fájó emlék, a 2018-as Orosz Nagydíjé, ahol a Mercedes csapatutasítással rendelte Bottast Lewis Hamilton mögé, hogy nekiadja a finn biztosnak tűnő győzelmét.

Bottas: Győzelmek?

Wolff: Tudom!

Bottas: Tíz.

Wolff: Tíz, plusz Szocsi, szóval tizenegy. Hol is volt a másik?

Bottas: Volt pár, amit elloptak tőlem.

Wolff: Igen, de ezt az egyet igazán ellopták.

Bottas: Igen, de ott volt Baku is, defekt az utolsó körben, és hasonlók

Wolff: Igen, rendben, de az kiesés volt. Szocsit viszont én loptam el tőled!

A párbeszéd végén mindketten nevettek. Ma már megtehetik. Bottas számára ugyanakkor a mercedeses évek talán legmélyebb pontját jelentette az elvett szocsi győzelem, ami után saját bevallása szerint még azon is elgondolkodott, van-e értelme folytatnia a pályafutását. Wolff végül azt javasolta, a győzelmek számához 10+1-et írjon, Bottas így is tett.

Beszélgetésükből egyébként kiderült, sem Wolff, sem Bottas nem tudja, hol vannak a finn által szerzett dobogós serlegek. „Nem tudnám megmondani. Más embereknél. Titkos helyeken. Itt a gyárban úgy húsz trófea van” – mondta Bottas.Wolff szerint a többi elveszhetett. „Nézd meg az Ebay-en! ’Elveszett Valtteri Bottas-dobogós trófeák′” – viccelődtek.

Bottas összesen 101 versenyt teljesített a Mercedesszel. Wolff ennek kapcsán megállapította, ő nyitott a későbbi újbóli együttműködésükre. „Ha túl vagy a kis pihenőn az Alfával, mennyit adhatunk még hozzá?” – kérdezte az osztrák. „Ebben a gyors sportágban sosem tudhatod, mit hoz a jövő. A következő pár évben biztosan nem, de utána ki tudja…” – felelte Bottas

Wolff végül megkérdezte, megtarthatja-e az utolsó versenyén viselt sisakján. Mint kiderült, az irodájában már őriz egy bukósisakot Bottastól, azt, amit az első győzelme során viselt 2017-ben Szocsiban. „De ezt csak bérbe adtad nekem! Az irodámban őrzöm, és ott is marad. De egy nap majd a gyerekednek adom” – ígérte.

További tartalmak