Musorujsag
Élő Eredmények
×

Giovinazzi visszatérésre készül, utódját szerencsésnek tartja

Giovinazzi visszatérésre készül, utódját szerencsésnek tartja

F1i, GMM
Az Alfa Romeótól három szezon után távozni kényszerülő, majd Forma–1-es versenyzői ülés nélkül maradó Antonio Giovinazzi erősen bízik abban, hogy a jövőben még visszatérhet a királykategória mezőnyébe.

Noha 2017-ben beugróként már ott lehetett az F1-es rajtrácson, Giovinazzi teljes állású versenyzőként csak 2019-ben debütált az Alfa Romeóval. Csapatától három szezont kapott a bizonyításra, és bár főnöke szerint is javult a teljesítménye, a harmadik év végén nem voltak annyira elégedettek vele, hogy 2022-re is megtartsák.

Giovinazzi ezt követően versenyzői ülés nélkül maradt, teljesen azonban nem esett ki az F1-es körforgásból, hiszen a Ferrari teszt- és tartalékpilótája lesz a következő évadban. Ezen felül a Forma–E-ben versenyez majd, tehát „élesen is tarthatja magát”.

Ami a távolabbi jövőt illeti, az olasz többször elmondta, fő célja az, hogy visszatérjen az F1-es rajtrácsra, éppen ezért érzi fontosnak, hogy a Ferrari révén a tűz közelében maradhatott. Visszatérésével kapcsolatban pedig egyelőre igencsak magabiztos, elmondta ugyanis, hogy erősen bízik abban, hogy újra a mezőny tagja lesz.

Csou Kuan-jü (Fotó: Alfa Romeo)

 

„Egyelőre távozom” – nyilatkozta az F1 oldalának. „Megosztottam egy képet a közösségi oldalaimon, amin háromévesen ülök egy versenyautóban. Az utolsó kép, amin F1-es autóban ülök, nem az idei évben készül. Láthattuk, hogy több versenyző is kihagyott egy évet, majd visszatért. Mint Esteban Ocon, vagy Alexander Albon.”

„Két évig voltam tartalékos a Ferrarinál, aztán 2019-ben lehetőséget kaptam. Sosem tudhatod, mi történik az F1-ben. Egyelőre köszönetet mondok, azoknak, akik az előző három évben támogattak. A szurkolóknak, és a versenyzőknek is, akik a hírek után mellettem álltak” – folytatta.

Utódja, Csou Kuan-jü komolyabb támogatással érkezik a csapathoz, ezzel kapcsolatban az olyan röviden megjegyezte: „Szerencséje van. Úgy is, hogy ő maga szerezte meg a licencpontokat. Vannak versenyzők, akik komplett csapatok pénzügyi politikájáról döntenek. De nem én vagyok az egyetlen, aki emiatt veszítette el az állását” – jegyezte meg kritikusan.

Az előző három év során többször elmondta, helyzetét folyamatosan nehezítette, hogy csak egyéves szerződéseket kapott, és jövője rendre téma volt a sajtóban. Elárulta, ez idén különösen nehéz helyzetbe hozta. „Egyre hangosabbak és hangosabbak voltak a pletykák. Igyekeztem távol tartani őket a fejemtől, de ez most nem volt egyszerű. De elégedett vagyok azzal, ahogy kezeltem, szóval emelt fővel távozom” – mondta.

Antonio Giovinazzi (fotó: XPB)

 

Borítókép: Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

További tartalmak