Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso: Hamilton elszigetelte magát, és furcsa ruhákban jár

Alonso: Hamilton elszigetelte magát, és furcsa ruhákban jár

Finetwork, Sky Sports
Sem vele, sem a versenyzőtársakkal nincs igazi kapcsolata Lewis Hamiltonnak Fernando Alonso szerint.

Az Abu-dzabi Nagydíjon elbukott bajnoki címe óta a hallgatásba burkolózott és elvonult a világ elől Lewis Hamilton. A közösségi oldalait aktívan használó bajnoktól ez szokatlan, bár nem példa nélküli lépés, az elszigetelődés ugyanakkor korábbi csapattársa, Fernando Alonso szerint jellemző rá.

Az Alpine versenyzője egy karácsonyi interjúban a Finetworknek nyilatkozott a hétszeres bajnokról. A kapcsolatukról kérdezték, melyről elmondta, a közös 2007-es mclarenes szezonjuk óta volt változás. „Akkoriban nem volt rossz. Ő akkor még újonc volt, aztán idővel rosszabb lett. Ma kicsit elveszettnek érzem őt. Mindig vannak jó és rosszfiúk, ez hozzátartozik a sporthoz” – viccelődött a spanyol, hozzátéve, amikor a csapattársa volt, Hamiltont egyáltalán nem kedvelték a spanyol szurkolók.

Az akkori indulatok már a múlthoz tartoznak, ám mint azt a kétszeres bajnok elárulta, Hamiltonnal a kezdeti évekhez képest mára teljesen eltávolodtak.

„Nem igazán van kapcsolatunk. És senki mással sincs kapcsolata. Elszigetelte magát az utóbbi pár évben, a divat világában él, és furcsa ruhákat hord”

– jegyezte meg kissé gúnyosan.

Lewis Hamilton és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Hamiltonra a korábbi években jellemző volt, hogy a futamok előtti versenyzőparádén elvonult a versenyzőket a pályán körbevivő kamion egyik végébe, és fülét bedugva magányosan integetett a közönségnek. Habár rá azóta sem jellemző, ami például a versenyhétvégéken és azokon kívüli is összejáró Charles Leclerc-re, Carlos Sainzra, Lando Norrisra és több fiatal társukra, Hamilton az utóbbi egy-két évben így is mintha nyitni próbált volna kicsit a társak felé. Elmondása szerint legalábbis több fiatal kollégája is szokott tőle tanácsokat kérni, ha olyan társadalmi témákról van szó, amikért ő aktívan kampányol.

Sebastian Vettellel rendszeresen egyeztetni szokott arról, milyen üzeneteket közvetítsenek, de elmondása szerint Mick Schumacher vagy Lando Norris is kért már tőle tanácsot. „Szoktam beszélni Mickkel, aki egy klassz srác, és időnként odajön, és azt mondja: »Nem tudok mindent, el tudnád ezt magyarázni nekem?« És ugyanez igaz Landóra is” – mesélte egy év végi Sky-interjúban.

Alonso már korábban is beszélt arról, hogy miközben a 2007 utáni években közelebb kerültek egymáshoz, azóta elhidegült a kapcsolatuk, és ebben főszerepet játszik az a tény, hogy teljesen másképpen látják a világot, és más irányt választottak az életvitel szempontjából is.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak