Musorujsag
Élő Eredmények

F1-es a fogdában: Alesi még élvezte is az ott töltött estét!

F1-es a fogdában: Alesi még élvezte is az ott töltött estét!

Corriere della Sera
Tisztázott pár félreértést a karácsony előtt petárdázás miatt őrizetbe vett Jean Alesi, és elárulta, valójában még élvezte is a őrsön töltött estéjét…

Karácsony előtt adta hírül a francia és az olasz sajtó, hogy petárdázásért letartóztatták a korábbi Forma–1-es versenyzőt, Jean Alesit. A híradások szerint a francia a lánytestvére korábbi párjának építészeti stúdiójánál bukkant fel az este leple alatt egy fivérétől kölcsönkapott BMW-vel, és egy petárdát helyezett el a kirakatban. A csínytevésből bűncselekmény lett: a tűzijáték komolyabb károkat okozott, az „ex” feljelentést tett, a rendőrség pedig az autó lenyomozásán keresztül akadt Alesiékre.

A tifosi korábbi nagy kedvencét csak egy napig tartották fogva, és a helyi bíró azt nyilatkozta, Alesi állítása szerint csak egy viccnek szánta az akcióját, amit azonnal megbánt. Az ügyész és a sajtó ezzel szemben bosszúról találgatott, mondván, Alesi meg akarta torolni, hogy sógora otthagyta a testvérét.

Alesi azóta interjút adott az olasz Corriere dela Serának, melyben tisztázta, volt pár téves információ a híradásokban, és az eset távolról sem volt olyan komoly, mint amilyennek beállították.

„Egy nagy félreértés volt az egész. Például a testvérem barátját a sógoromként emlegették. Az egész csak egy vicc volt, sosem gondoltam volna, hogy egy petárda ilyen károkat tud okozni”

– nyilatkozta a korábbi versenyző.

„Olaszországban vásároltam a petárdát. Barátokkal ültünk az autóban, és azt mondtam, próbáljuk ki. Szóval elvittük az építészeti stúdióba, de nem számítottam rá, hogy ekkorát fog szólni, és hogy ilyen kárt okozhat.”

Jean Alesi (Fotó: XPB)

Alesi határozottan tagadta, hogy bosszút akart állni a nővérével szakító férfin, aki tehát mégsem volt a sógora. Elmondása szerint egyszerűen éppen arra jártak, és úgy gondolták, ez egy jó lehetőség a petárdájuk kipróbálására. „Nem, egyáltalán nem. Mindig kiváló volt a viszonyunk. Két éve szakítottak a testvéremmel, és már nem is beszélünk róla. Én voltam az, aki jelentkezett a rendőrségen másnap, hogy tisztázzam. Egyből mondtam, hogy mindent ki fogok fizetni, a törött ablakot és a károkat, és hogy én ültem az autóban, nem a testvérem.”

A korábbi Ferrari-versenyzőt egy napig tartották fogva, majd szabadon engedték. Elmondása szerint nem is alakult rosszul az őrsön töltött éjszaka…

„Fantasztikus esténk volt, mielőtt kiengedtek és hazatérhettem. Komolyan! Az F1-ről beszélgettünk, amit szenvedélyesen szeretnek az ottaniak. Régi anekdotákat meséltem, és ők is meséltek arról, milyen őrültségeket csináltak fiatalon, de szó volt Max Verstappen hihetetlen bajnoki sikeréről is”

– árulta el.

Arról is kérdezték, mit szólt az egész történethez a nővére. „Elkezdett nevetni. És azt kérdezte tőlem: »Hogy fogok én ezek után barátot találni?!«”

Alesi az interjúban arról is beszélt, hogy a szilvesztert a francia Riviérán fogja tölteni, és határozottan nem fog tűzijátékozni… „Ne is említsék ezt nekem többet! Soha többé nem fogok petárdázni” – jelentette ki.

Borítókép: Jean Alesi (Fotó: XPB)

További tartalmak