Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon: A győzelem levette a nyomást a csapatról

Ocon: A győzelem levette a nyomást a csapatról

F1i
Az Alpine francia versenyzője, Esteban Ocon úgy érzi, magyarországi futamgyőzelme levette a nyomást csapata válláról, ami pedig a folytatást illeti, reméli sok hasonló pillanatot élhetnek még át közösen.

Tavaly augusztusban Esteban Ocon lett a Forma–1 történetének 111. futamgyőztese, miután elsőként ért célba a kaotikus Magyar Nagydíjon. A fiatal francia kimaradt a rajtot követő ütközésekből, gyorsan a mezőny élére állt, onnantól kezdve pedig magabiztosan tartotta pozícióját, pedig egy négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel loholt a nyomában.

Ocon győzelme nemcsak a versenyző számára, hanem az Alpine számára is örökké emlékezetes marad, a Renault gyári alakulata ugyanis ezen a néven most ünnepelhetett először F1-es diadalt (és a 2016-os visszatérés utáni első siker is ez volt).

A francia úgy érzi, a győzelem komoly terhet vett le csapata válláról, azt követően mindenki felszabadultabban dolgozott, a cél pedig továbbra is, hogy a jövőben minél több a magyarországihoz hasonló pillanatot élhessenek át. „Nagyszerű érzés volt, és a csapat miatt is örülök, hogy megszereztük ezt a győzelmet” – nyilatkozta Ocon a Motorsportnak.

Esteban Ocon (Fotó: Alpine) Esteban Ocon (Fotó: Alpine)

„Ez volt az első siker a Renault számára a 2016-os visszatérés után, szóval, ha legközelebb ilyen helyzetben leszünk, és remélhetőleg azért leszünk, már tudni fogjuk, milyen érzés győzni. Már nincs akkora nyomás rajtunk, csak a munkákat végezzük, és összejöhet” – folytatta.

Kiemelte, nagyon jól tudja, hogy a magyarországi győzelemhez szerencsére is szükségük volt, csapatának pedig nagyon keményen kell dolgoznia, hogy önerőből jusson oda, hogy a legjobb pozíciókért harcolhasson. „Ugyanúgy dolgozom, mint eddig. A srácok, akik körülöttem vannak, természetesen nagyon örültek a győzelemnek. Sokuknak ez volt az első, de szeretnénk, hogy több ilyen pillanatunk legyen, ne csak ez az egy. Tudjuk, hogy hosszú az út, és sokat kell dolgozni, de jó érzés, és büszke vagyok rá, hogy ezt együtt élhettük át” – fogalmazott.

Ocon szerint az mindenképp jó előjel a csapat számára, hogy 2021-ben több kiugró eredményt is elértek, és általában ki tudták hozni a maximumot versenyhétvégéikből, annak ellenére, hogy versenyautójuk nem volt különösebben ütőképes.

„Tudtuk, hogy nem a mi autónk a leggyorsabb, és nem a mi csomagunk a legjobb, összességében tehát nem voltunk elég erősek ahhoz, hogy az élen harcoljunk, de amint adódott egy lehetőség, ott voltunk, hogy élhessünk vele. Ott volt Katar, Szaúd-Arábia, Magyarország és kis híján Szocsi is Fernando (Alonso) számára. Operatív tekintetben a csúcson akartunk lenni, és ez sikerült is. Azt hiszem, büszkék lehetünk erre, mert ha gyors autónk lesz, félelem nélkül harcolhatunk a legjobbakkal” – zárta gondolatát.

Fernando Alonso és Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak