Musorujsag
Élő Eredmények

Norris: Az jó jel lesz, ha Russell-lel harcolok

Norris: Az jó jel lesz, ha Russell-lel harcolok

F1i
A McLaren versenyzője, Lando Norris örömmel vívta test-test elleni csatákat honfitársával és barátjával, George Rusell-lel a 2022-es szezon során, ez ugyanis egyet jelentene azzal, hogy csapata felnőtt ahhoz, hogy a Mercedesszel küzdjön.

A szabályváltozások miatt minden üldöző abban bízik, 2022-ben közelebb kerülhet az élmezőnyhöz. Az egyik komolyabb ugrásra készülő csapat a McLaren, ami az előző évek folyamatos fejlődése után (néhány szezon alatt verekedték vissza magukat a mezőny végéről az üldözők legjobbjai közé) tenne még egy lépést a nagy cél, a futamgyőzelmek és a bajnokesélyessé válás felé.

Ezért fogalmazott úgy Lando Norris, hogy az egész csapat számára igencsak biztató jel lenne, ha az évad során test-test elleni csatákat vívhatna honfitársával és barátjával, a Mercedeshez igazoló George Russell-lel, kinek csapata szinte minden vélemény szerint az élen maradhat.

„Nagyon remélem, hogy harcolni fogunk egymással” – fogalmazott Norris, amikor a honfitárs csapatváltásáról kérdezték. „Ha test-test ellen küzdhetünk, akkor szerintem nagyon jól indul a 2022-es évünk. Vagy nagyon rosszul indul az övé” – tette hozzá viccesen. „De természetesen optimisták leszünk, és bízunk abban, hogy jól kezd a McLaren.”

Lando Norris és George Russell (Fotó: XPB)

„Reméljük, hogy közelebb kerülhetünk a Ferrarihoz, a Red Bullhoz és a Mercedeshez. Főleg az utóbbi kettőhöz. Várunk, és kiderül. Az idő majd megadja a választ. Nem gondolom, hogy bárki is tudná, ki hol áll majd az új szezon elején” – fogalmazott óvatosan.

„Az biztos, hogy van mit behoznunk, és az is, hogy nem lesz könnyű a dolgunk. Bár új szabályok jönnek, de mindent be kell pótolni. Ha Russell-lel harcolhatok, akkor azt jelenti, hogy a Mercedesszel harcolunk, ha pedig a Mercedesszel harcolunk, az azt jelenti, hogy a McLaren egy nagyon jó felkészülési időszakon van túl” – emelte ki.

Russell is bízik abban, hogy az új szezonban összecsaphat majd Norrisszal. „Ez izgalmas. Mind izgatottak vagyunk az új kihívások és az előttünk álló feladatok miatt. Lando az előző három évben egy kicsit előbb volt a mezőnyben, mint én, de remélhetőleg most együtt küzdhetünk az élen. Biztos, hogy ő is a győzelmekért és a bajnoki címért akar harcolni. Négy csapat, nyolc versenyző is harcban lehet. De valószínűleg többen hiszik, hogy esélyük lehet. Izgalmas, nem tudni, mi vár ránk” – mondta.

George Russell (Fotó: Mercedes) George Russell (Fotó: Mercedes)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak