Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen: Talán soha többé nem teszem be a lábam F1-es paddockba

Räikkönen: Talán soha többé nem teszem be a lábam F1-es paddockba

Bild
A hosszú Forma–1-es pályafutását tavaly Abu-Dzabiban lezáró Kimi Räikkönen nem tartja kizártnak, hogy még vendégként sem láthatjuk őt viszont a paddockban.

Visszavonulása közeledtével Kimi Räikkönent egyre többször kérdezgették arról, vannak-e már tervei az F1 utáni életére, ám ő mindig hangoztatta, éppen azért várja már a pályafutása lezárását, mert utána nem kell többé tervezgetnie semmit. Az egyik utolsó versenye előtt azt azért elismerte, néha-néha talán bele fog nézni F1-es versenyekbe, de nem érzi valószínűnek, hogy végig fogja nézni őket, és figyelemmel követi majd a teljes 2022-es szezont.

Míg utolsó F1-es főnöke, Frédéric Vasseur titkon azt reméli, hogy egy kis idő elteltével talán meg tudja győzni Räikkönent, hogy amolyan tanácsadóként segítse tovább az Alfa Romeót, a 2007-es világbajnok a német Bildnek adott interjúban egyértelművé tette, még az is előfordulhat, hogy többé semmilyen minőségben nem látjuk őt F1-es versenyeken.

„Meglátjuk, mi fog hiányozni. Annyit tudok csak, hogy a vezetés az egyetlen, amit szerettem benne! Előfordulhat, hogy soha többé nem teszem be a lábam a paddockba.”

„A Forma–1 soha nem volt az életem. Mindig voltak fontosabb dolgok, és ebben nem lesz semmi változás. Nem azért hagytam abba, mert nem volt már erőm, hanem azért, mert van jobb dolgom is, mint  a repülőn ücsörögni, és hotelekben éjszakázni” – tette egyértelművé a finn.

A Räikkönen család első útja a tengerpartra vezetett a családfő utolsó F1-es futama után (Fotó: Kimi Räikkönen/Instagram)

Tervei kizárólag a családjával kapcsolatosan vannak. „Nem tervezgetek, nem is agyalok ezen. A gyerekeim akarnak egy kutyát, erről még nem hoztunk döntést. Talán azzal is beérik majd elsőre, hogy többet leszek otthon velük…”

„A leginkább azt várom, hogy újra nyaralhassunk, mert azt amúgy csak a nyári szünetben tudtunk. Az két és fél hét volt, ami alatt továbbra is edzenem kellett, és mindig ott járt a fejemben, hogy utána folytatódik a megszokott őrület.”

Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak