Musorujsag
Élő Eredmények

Schumacher örül, hogy a 2022-es végre tényleg az ő autója lesz

Schumacher örül, hogy a 2022-es végre tényleg az ő autója lesz

Autosport
Kedvező előjeleket látott Mick Schumacher a Haas 2022-es projektjénél, és előre várja, hogy olyan autót vezethessen, melynek fejlesztéséből már ő is kivehette a részét.

A 2022-es nagy szabályváltozások kiugrási lehetőséget jelentenek minden csapat számára, így nem meglepő, hogy tavaly többen is úgy döntöttek, a 2021-es autójuk helyett inkább az új gépükre fordítják a nagyobb figyelmet az év során. Ebben a legszélsőségesebb módszert a legszerényebb forrásokkal rendelkező Haas választotta, amely alig változtatott a 2020-as modelljén, és úgy állt ki, hogy előre jelezte, még akkor sem fog semennyit költeni az aktuális masinája fejlesztésére, ha ezzel megragad a mezőny végén.

Volt, aki túlzónak érezte e taktikát, ám hogy sikeres lesz-e, arról csak a 2022-es bajnokság fog határozni, amelyben a legfőbb céljuk elmozdulni a mezőny végéről, és újra csatlakozni a középmezőny első feléhez.

A második Forma–1-es szezonjára készülő Mick Schumacher szerint ígéretesek az előjelek.

„Az autó nagyon jónak tűnik azok alapján, amiket látok és hallok. Szóval magasak az elvárásaim. Remélhetőleg meg is fogunk felelni ezeknek a pályán”

– jelentette ki a német az Autosportnak.

Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)

Javulásukat azonban nemcsak az új autó segítheti, hanem az a tény is, hogy Schumachernek már van egy év rutinja az F1-ben és a csapattal. Ez a 2021-es szezon végén éreztette hatását a Günther Steiner csapatfőnök által meglepőnek nevezett javulásukban. Schumacher emellett úgy érzi, az is hasznára lesz, hogy a 2022-es autó fejlesztéséből és alakításából már ő is kivehette a részét, vagyis jobban a sajátjának érezheti azt, mint az előző modellt.

„Mindig is érdekelt a technikai oldal, sok éve már. Kíváncsi vagyok, hogyan mennek a dolgok, és különösen arra, hogyan működik egy Forma–1-es autó.”

„Egészen komolyan kiveszem a részem a 2022-es autó fejlesztéséből, és csak szeretném megérteni azt. Látni akarom a CAD-modelleket és hasonlókat. Szóval sok okom van kíváncsian várni az új idény kezdetét, hogy kielemezhessem a helyzetet.”

„A csapattal dolgozni a gyárban nagyszerű, és jó visszajelzéseket adni nekik arról, milyennek szeretném érezni az autót. Ez az első alkalom, hogy egy autót bizonyos szempontból számomra építenek, és nem más számára. Nagyon ránk és a sisakunkhoz szabják, hogy minden harmóniában legyen egymással” – mutatott rá annak fontosságára, hogy ő is az elejétől részt vehet ebben a munkában.

További tartalmak