Musorujsag
Élő Eredmények

A Mercedes sem tudja, mit lép Hamilton – az FIA vizsgálatát várja?

A Mercedes sem tudja, mit lép Hamilton – az FIA vizsgálatát várja?

Sky Sports
A versenyzőhöz közel álló források szerint továbbra is bizonytalan, Lewis Hamilton folytatja-e a Forma–1-es pályafutását. Állítólag az FIA múlt évi szezonzáró kapcsán ígért vizsgálatától is nagyban függ.

Miközben a csapat új versenyzője, George Russell már ezen a héten ellátogatott a Mercedes gyárába, csapattársáról, Lewis Hamiltonról továbbra sincs semmilyen hír. A brit a múlt évi abu-dzabi bajnoki veresége óta eltűnt, nem nyilatkozik, nem mutatkozik, még arról sincs információ, hol tölti a pihenését.

A jövőjével kapcsolatban azóta folynak a találgatások, hogy főnöke, Toto Wolff az FIA év végi díjátadó gálája előtt tartott online sajtótájékoztatóján egyértelművé tette, ő sem tudja garantálni, hogy az Abu-dzabi Nagydíj hajrájában hozott FIA-döntések után Hamilton a kiábrándultságában nem dönt-e úgy, hogy végez a királykategóriával.

A Mercedes azóta közzétett pár Hamiltonnal kapcsolatos posztot, melyeket azonban kétféleképpen is lehetett értelmezni. Egy bajnokukról megosztott fotóhoz azt írták, az igazi bajnokok nem összetörnek, hanem rekordokat döntenek a nagy csapások után. Hogy ez arról szólt-e, hogy Hamilton nagyon is készül a visszavágásra, vagy inkább csak amolyan győzködő buzdítás volt a csillagosok részéről, az nem egyértelmű. A friss információk szerint Hamilton még nem hozta meg a végső döntését.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A brit Sky Sports riportere, Craig Slater arról számolt be, hogy a visszavonulás továbbra sem kizárható opció Hamiltonnál – legalábbis a brittel kapcsolatban álló forrásai ezt állítják.

„Jelenleg azt mondhatom, hogy ez még nem világos. Hatvankilenc nap van még a bahreini első versenyig, és rangos forrásoktól, akik közel állnak Lewishoz, azt hallottam, hogy még mindig nem világos, ott lesz-e a rajtrácson az első versenyen”

– mondta a riporter.

Hozzátette, olyan személyekkel beszélt erről, akik a látszólagos eltűnése ellenére kapcsolatban állnak a hétszeres bajnokkal. Szerintük Hamiltont jobban megviselte az, ahogyan elbukta a címvédést, mint azt az Abu-dzabi Nagydíj leintése után adott egyetlen (díjátadó előtti) interjúban mutatta. „Több személlyel is beszéltem, akik valamilyen kapcsolatban voltak vele azóta. Összességében azt mondták nekem, hogy arra számítanak, Lewis visszatér, és megpróbálja elhódítani a nyolcadik világbajnoki címét 2022-ben. Ennek ellenére azt is elmondták, hogy még ha úgy is tűnt, hogy aznap este jól viselte a történteket, a rá következő napokban nagyon nehéz volt számára megemészteni azt, ahogyan akkor elveszítette a győzelmet és a bajnokságot. Emlékezzünk rá, a rádión a leintés után azt mondta, úgy érzi, manipulálták az eredményt.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A visszavonulás lehetőségének lebegtetését kicsit más fénytörésbe helyezi, hogy Slater szerint Hamilton döntése attól is nagyban függ, mikor kerül sor az FIA által tavaly ígért vizsgálatra, és miket lép a szövetség a szabályok terén annak érdekében, hogy hasonló események ne ismétlődhessenek meg újra.

Innen nézve ez a bizonytalanság egyfajta nyomásgyakorlásnak is tűnhet. Slater emlékeztetett, a Mercedes eleve azt követően mondott csak le a fellebbezési lehetőségéről, hogy az FIA Motorsport Világtanács ülésén ígéretet tett a történtek kivizsgálására.

„Úgy tudni, a Mercedes szeretne valami kézzelfoghatót látni. Nekem ezt így vázolták: minél tovább húzódik a dolog, annál rosszabbá válik Lewis Hamilton helyzete. És ezt magas beosztású forrásoktól tudom.”

A riporter szerint Hamilton Wolff által emlegetett kiábrándultságának csak az vethet véget, ha az FIA lefolytatja végre az ígért vizsgálatokat, és az eredményeket is hoz, mégpedig minél hamarabb, mivel látni szeretnék, hogy a történtek után milyen irányba halad tovább az FIA és az F1. „Ez lényeges. Szóval miközben úgy gondolják, hogy vissza fog térni, még a csapaton belül sem világos, hogy mit fog tenni. Emiatt minden lehetőség fennáll, talán még egy egyéves szünet is, ha nem érzi késznek magát a visszatérésre 2022-ben” – találgatott a tévériporter.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak