Musorujsag
Élő Eredmények
×

Alonso dobogója motiválta Vettelt

Alonso dobogója motiválta Vettelt

RacingNews365
Az Aston Martin klasszisa, Sebastian Vettel elárulta, nemcsak a múltban, hanem napjainkban is inspirálják a Forma–1-es versenyzők; 2021-ben például különösen motiválónak találta korábbi bajnoki riválisa, Fernando Alonso katari dobogós helyezését.

A négyszeres bajnok legtöbb riválisához hasonlóan már gyermekkorában felnézett a kor legnagyobb versenyzőire. Sosem csinált titkot abból, hogy az ő hőse Michael Schumacher volt, aki pont akkor érte el legnagyobb sikereit, megmozgatva ezzel a német szurkolók tízezreit, amikor a fiatal Vettel versenyzésre adta a fejét.

Napjainkban inkább már rá néznek fel a fiatalabb generáció versenyzői, Vettel azonban elismerte, ő továbbra is csodálja a versenyzőket, és nem egyszer inspirálódik riválisai teljesítménye által is. Motiváló pillanat volt például számára Fernando Alonso tavalyi dobogója is.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Az Alpine klasszisa, aki korábban több alkalommal is harcolt a bajnoki címért Vettellel, Katarban ért célba harmadikként egy futam után, melyen magabiztosan tartotta helyét az élmezőnyben. „Más versenyzők motiválnak legjobban” – nyilatkozta a német. „Más versenyzők a múltból és egyúttal a jelenből is” – tette hozzá.

„Fernando elképesztően inspiráló versenyt futott Katarban, nagyszerű futam volt az tőle. Nagyon örültem, hogy dobogóra állhatott, és az, hogy láthattam, nekem is motivációt adott. Adjatok nekünk jó autót, és elvégezzük a munkát! Vitathatatlan, hogy Fernando képességei csodálatosak. Szóval ez is egy motiváló tényező lehet” – magyarázta.

„Michael volt a példaképem egész gyerekkorom során. Szóval a legnagyobb inspirációm ő volt, ha versenyzésről van szó. Ma persze minden más már, az ember felnő, és máshogy látja a dolgokat. Már nincsenek Michael poszterek a szobám falán! De persze, amint mondtam, továbbra is lehetnek motiválóak az egyes teljesítmények, mint például Fernando katari hétvégéje volt, vagy más versenyek” – zárta gondolatát.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: Moy / XPB Images)

További tartalmak