Musorujsag
Élő Eredmények

Haas: Nem szerencsejáték volt, hogy leálltunk a fejlesztéssel

Haas: Nem szerencsejáték volt, hogy leálltunk a fejlesztéssel

GPFans
A Haas csapatvezetője, Günther Steiner leszögezte, nem vállaltak felesleges kockázatot azzal, hogy felhagytak a 2021-es autó fejlesztésével. Ami a folytatást illeti, hiszik, idén visszatérnek a pontszerzők közé.

Tavaly a csapat története során először fordult elő, hogy a Haas pont nélkül marad és utolsóként zárta a gyártók bajnokságát. Ez a végeredmény viszont aligha lepte meg az istállót, annak vezetői ugyanis szándékosan „engedték el 2021-et” (mindössze egy kisebb fejlesztési csomagot vetettek be, azt is az év elején) és fókuszáltak az új szabályokat hozó 2022-re.

Az illetékesek többször elmondták már, nem volt egyszerű így végigcsinálni az évet, hiszen nehéz volt megtalálni a kellő motivációt, a csapattagok azonban becsületesen végigharcolták az évet. A vezetőkhöz hasonlóan pedig ők is bíznak abban, idén visszatérhetnek a középmezőnybe.

Ami a tavalyi évet illeti, a csapatvezető, Günther Steiner leszögezte, nem vállaltak felesleges kockázatot. „Nem szerencsejáték volt az, hogy semmit sem csináltunk a 2021-es autóval, hanem veszteség. Nem volt semmi, ami megérte volna a kockáztatást” – jelentette ki utalva arra, hogy igazából nem volt mit kockára tenniük.

Günther Steiner (Fotó: XPB)

„Amikor elkezdtük az évet, először is talpra kellett állnunk, mert 2020-ban minden lelassult. Utána, áprilisban egészen jól mentünk. Óvatosan vagyok optimista, és most bízok abban, hogy jobb helyzetben leszünk, a középmezőnyben harcolhatunk a pontokért” – magyarázta.

A csapat eddigi legjobbját 2018-ban érte el, amikor ötödikként zárt a gyártók bajnokságában. Azt követően teljesítményük folyamatosan romlott, most azonban a főnök látni véli a javulás jeleit. Érzése szerint az új szezonnak már jobb alapokról vágnak neki, és látni vél olyan jeleket, melyek az istálló szebb napjait idézik.

„Látom a hasonlóságot azokkal az évekkel, amikor legtöbbször a pontszerző helyekért küzdöttünk. A másik dolog, hogy a versenyzőink elég jó ütemben fejlődtek, szóval ők is jobb pozícióban vannak, mint tavaly az év elején. Mint mondtam, óvatosan optimista vagyok” – zárta gondolatát.

Fotó: XPB
Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Haas)

További tartalmak