Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez elárulta, mi lett volna, ha nem versenyző

Pérez elárulta, mi lett volna, ha nem versenyző

TAG Heuer
A Red Bull pilótája, Sergio Pérez elárulta, minden valószínűség szerint ügyvéd vagy bankár lett volna, ha nem a sportolói pályafutást választja, érzése szerint ugyanis ezek a szakmák adhatnak hasonló adrenalinlöketet, mint a versenyzés.

Pérez hatévesen kezdett gokartozni, majd hazai sikerei után tizenöt évesen Európába költözött, hogy elindítsa formaautós pályafutását és célba vegye a Forma–1-es szereplést. Nagyon hamar eldőlt tehát, hogy a mexikói a motorsportnak szenteli életét, egyik fő célja pedig az lesz, hogy a királykategóriában versenyezzen.

Céljaiból azóta többet meg is valósított, hiszen bekerült az F1 mezőnyébe, ahol aztán szép karriert is csinált: hosszú évek óta a mezőny tagja, futamgyőzelme is volt már, jelenleg pedig az egyik legeredményesebb csapatnál, az élmezőnyben versenyezhet.

Mikor visszatekintett pályafutására, a TAG Heuer podcastjében arra is kitért, mivel foglalkozott volna akkor, ha gyermekkorában nem a sportok világát választja. Elárulta, mindenképp olyan szakmát választott volna, ami felpörgeti őt, és mindenképp megpróbált volna közel kerülni a sportok világához, akár más sportolók segítésével.

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)

„Ügyvéd vagy bankár. Ezek a szakmák talán adnak annyi adrenalint (mint a vezetés)” – fogalmazott a rutinos versenyző. „Nagyon szeretem az adrenalint, ezek a munkák pedig tényleg termelik. Valami olyasmit csinálnék, ami kapcsolódik a sporthoz. Olyan ügyvéd lennék, aki segíti a sportolókat, hogy létrejöjjenek a szerződések. Vagy talán egyfajta menedzser lennék.”

„Nagyon szeretem a sporttal kapcsolatos életet. Szeretek azzal a gondolattal együtt élni, hogy folyamatosan azon agyalok, miként lehetek jobb, hogyan lehetek jobb” – tette hozzá a kétszeres futamgyőztes.

A beszélgetés során szóba került, Pérez szeretné-e, hogy gyermekei egy nap kövessék a pályáját, és sok versenyzőhöz hasonlóak „továbbvigyék” a család motorsportos örökségét. A mexikói válaszában azt emelte ki, most úgy gondolja, mindegy gyermekei milyen pályát választanak, versenyzőit, vagy bármi mást, ő maximálisan támogatni fogja őket.

„Ez egy nagyon kemény karrier. Azt hiszem, minden pályafutás esetében sokat kivesz az emberből az, hogy eljusson a csúcsra, a sportág legmagasabb szintjére. De úgy gondolom, ha a gyermekeim hajlandók mindent beleadni, sikeresek, és már fiatalon profik akarnak lenni, akkor támogatni fogom őket. De ösztökélni is fogom őket arra, hogy legjobbat hozzák ki magukból. Ha nincs meg bennük a kellő tehetség, hogy a legjobbak legyenek, akkor legalább arra kell törekedniük, hogy mindent beleadjanak. Számomra ez a legfontosabb” – fogalmazott.

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak