Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso örült a Honda sikerének, és sajnálja a távozását

Alonso örült a Honda sikerének, és sajnálja a távozását

Motorsport
Az eredménytelen mclarenes évek ellenére Fernando Alonso is sajnálja, hogy a Honda ismét búcsút int a királykategóriának, és bízik benne, hogy a japánok egy nap visszatérnek még a versenypályára.

A Honda 2020-ban jelentette be, hogy a következő lesz az utolsó szezonja a királykategóriában, a búcsú évére viszont nagyon odatették magukat, hiszen több fejlesztést is végrehajtottak. Végül, sok más tényező mellett ez is közrejátszott abban, hogy Max Verstappen világbajnoki címet ünnepelhetett egy Honda-motoros autóval.

Sikerrel zárult tehát a japánok legújabb F1-es korszaka, melynek első éveiben nemcsak a bajnoki diadal, hanem a futamgyőzelmek és a dobogós helyezések is távolinak tűntek. Ekkor azonban még nem a Red Bull, hanem a McLaren partnerei voltak.

Fernando Alonso 2017-ben (Fotó: XPB)

Az egyik McLarent pedig a hároméves együttműködés során Fernando Alonso vezette, aki több alkalommal nyilvánosan is bírálta a Hondát. Noha munkakapcsolat akkor megromlott a céggel, a spanyol sajnálja, hogy távoznak, tavalyi sikerüknek pedig ő is tudott örülni. „Nyilvánvaló, hogy amikor elhagyták a McLarent, nem voltak azon a szinten, hogy a bajnoki címről álmodozzanak” – kezdte.

„De nagyon jó munkát végeztek, a megfelelő embereket nevezték ki. Változtattak a vezetőségen, új filozófiát vezettek be, majd nagyon jól végezték a munkájukat, és örülök nekik. Szomorú vagyok, hogy most távoznak, de remélem, majd visszatérnek” – magyarázta.

Végül kiemelte, a McLarennél történtek ellenére már ismét jó kapcsolatot ápol a Honda embereivel, Verstappen győzelme után pedig azonnal átment gratulálni a Red Bullnak. „Az utolsó futamok mindegyikén beszéltem Jamamoto-szannal (Maszasi), mert nagyon jó a kapcsolatom vele. Ő tehette lehetővé, hogy MotoGP-s motort vezessek, és még mindig jó a kapcsolatunk. Max után ő volt az első, akinek gratuláltam, szóval, örültem nekik” – fogalmazott.

Fernando Alonso és Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak