Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az FIA hivatalosan is megerősítette, elindult a vizsgálat!

Az FIA hivatalosan is megerősítette, elindult a vizsgálat!

FIA
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csütörtök délután bejelentette, mire készül a következő hetekben a 2021-es versenyévad sokat vitatott szezonzárójának már decemberben meghirdetett vizsgálatával kapcsolatban.

Azt követően, hogy a 2021-es díjátadó gálát megelőzően jelezte, alaposan ki fogja vizsgálni az Abu-dzabi Nagydíjon történteket, az FIA hivatalosan semmilyen formában nem osztott meg információkat azzal kapcsolatban, hogyan és mikor zajlik majd le ez a vizsgálat. A nemzetközi sajtóban viszont, főleg az utóbbi időszakban rengeteget cikkeztek, találgattak arról.

A szövetség először ma délután adott ki egy rövidebb közleményt a terveivel kapcsolatban. Ebben megerősítette, hogy a vizsgálat már folyamatban van (sajtóhírek szerint ez hétfőn vette kezdetét), és felvázolta, mik lesznek a következő lépések.

A közlemény megerősíti, hogy az újonnan megválasztott elnök, Mohammed bin Szulajm a szezonzárón történtek elemzése során konzultálni fog a versenyzőkkel és a csapatok képviselőivel is, mielőtt bejelentik a végleges döntést a motorsport világtanács márciusi, a Bahreini Nagydíjat megelőző ülésén.

Lewis Hamilton a biztonsági autó mögött (Fotó: XPB)

„Az FIA vezetősége Mohammed bin Szulajm vezetésével megkezdte a legutóbbi Forma–1-es Abu-dzabi Nagydíjon történtek részletes elemzését” – állt a rövid üzenet felütésében. „Az elnök konzultációt indít az összes F1-es csapattal, különböző kérdésekről, köztük erről is.”

„Január 19-én a sporttanácsadói bizottság egyik napirendi pontja a biztonsági autó használatával foglalkozik majd. A következő szakaszt egy megbeszélés nyitja az összes Forma–1-es versenyzővel” – folytatódott a közlemény.

„A részletes elemzés eredményét februárban az F1-es bizottság elé terjesszük, a végleges döntéseket pedig a motorsport világtanács március 18-i bahreini ülésén jelentjük majd be. Az FIA elnöke, Mohammed bin Szulajm felkérte a sportfőtitkárt és az együléses bizottság nemrég kinevezett igazgatóját, hogy tegyen javaslatokat az F1-es struktúra felülvizsgálására és optimalizálására a 2022-es szezonnal kapcsolatban” – emelték ki.

 

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak