Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sainz készen áll a bajnoki küzdelemre

Sainz készen áll a bajnoki küzdelemre

F1
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz úgy érzi, készen áll arra, hogy egy jó autóval a bajnokesélyesek kihívója legyen, miután a tavalyi szezon második felében ráérzett a Ferrarira és pilótaként is tovább tudott fejlődni.

A 2021-es szezon minden csapatváltó számára nehezen indult, közülük azonban már az első versenyeken is Carlos Sainz tűnt a legmagabiztosabbnak, aki az évad végére tovább tudta növelni a tempót: folyamatosan az erősebb pontszerző pozíciókért harcolt, több alkalommal dobogóra is állt, és nagynevű csapattársát, Charles Leclerc-t is le tudta győzni a házon belüli küzdelemben.

Ami a folytatást illeti, bár a Ferrari igyekszik óvatosan fogalmazni a 2022-es szezonnal kapcsolatban, arra azért több alkalommal is utaltak, szeretnének újra a győzelemért harcolni. Sainzot ennek kapcsán kérdezték arról, ha jó autót kap, ő készen áll-e arra, hogy a bajnoki címért küzdjön.

A spanyol erre meglehetősen magabiztos választ adott. „Igen, száz százalékosan!” – fogalmazott. „A szezon második fele adta meg nekem a kellő önbizalmat az autóval és a csapattal kapcsolatban. És ez az önbizalom kell ahhoz, hogy tudjam, készen állok arra, ami az új szezonban jön. Ez és az a rengeteg kemény munka, amit a 2022-es projektbe fektettünk, valamint a megfelelő gondolkodásmódba.”

Carlos Sainz (Fotó: Bearne / XPB Images)

Sainz kiemelte, rettentően élvezte első ferraris évét, ezért a téli szünetnek és a felkészülésnek is motiváltan, tettre készen állt neki. „Nagyon élveztem. Azt hiszem, a 2021-es volt az egyik kedvenc évem az F1-ben, mind a sportágat és az abban való részvételt illetően” – kezdte.

„Eléggé mozgalmas volt, sok versennyel és sok szép időszakkal. Jól éreztem magam, és fejlődtem is az évad során. Sokkal erősebben fejeztem be az évet, mint ahogy kezdtem. Szóval a csapaton belül is előre tudtam lépni, ami szintén fontos. Láttam, hogyan változik a csapat, és úgy érzem, jó irányba tartunk. Őszintén úgy érzem, hogy 2022-ben nagyon pozitív évünk lehet, és hogy egy jó, lendületes időszak előtt állunk” – folytatta.

Kiemelte, többekkel ellentétben nem érzi, hogy plusz nyomással járna az, hogy a Ferrarinál versenyez, sőt plusz motivációként tekint arra, hogy egy legendás csapattal dolgozhat, és gyermekkori álmát élheti.

„Könnyű volt folyamatosan arra emlékeztetni magam, hogy most megélem az egyik álmom: a Forma–1 legjobb és legkomolyabb történelemmel bíró csapatánál versenyezhetek. Ezzel egy gyermekkori álmom valósult meg. Ha erre gondolok, az mindig energiával tölt el, és izgatottabbá tesz. Próbálok mindig jobb és jobb lenni, hogy ha eljön az esély, hogy bajnok lehessek a Ferrarival, akkor a legfelkészültebb lehessek. Ez jó egyensúlyt biztosított. Lehetővé tette, hogy fejlődjek és a legjobb formában zárjam az évet. Már készen állok arra, ami 2022-ben jön” – zárta gondolatát.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

További tartalmak