Musorujsag
Élő Eredmények

Távozik az Alpine ügyvezető igazgatója

Távozik az Alpine ügyvezető igazgatója

F1
Az Alpine Forma–1-es csapata, és az eddigi ügyvezető igazgató, Marcin Budkowski egy hivatalos közleményben csütörtök délután bejelentették, azonnali hatállyal véget vetnek együttműködésüknek.

A lengyel mérnök a 2017-es szezon után csatlakozott a Renault gyári alakulatához technikai igazgatóként (csatlakozása egyébként nagy felháborodást keltett a riválisok körében, hiszen az FIA-tól érkezett). A csapat átalakítását követően ügyvezető igazgatóként ténykedett az Alpine-nál – egészen mostanáig.

A franciák ugyanis csütörtök délután bejelentették, azonnali hatállyal megszakítják együttműködésüket Budkowskival. A csapat irányítását most, ideiglenesen az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi veszi majd át.

Laurent Rossi (Fotó: XPB)

„Szeretném megköszönni Marcin Budkowskinak az előző négy év elkötelezettségét és hozzájárulását a csapat által elért eredményekhez” – kezdte Rossi. „Csapatunk most teljes mértékben arra összpontosít, hogy az autó készen álljon az első bahreini futamra és megtegyen egy lépést a teljesítmény tekintetében” – folytatta.

„Igazán élveztem, hogy a Renault, majd az Alpine Forma–1-es csapatának vezetői közé tartozhattam, hogy egy elkötelezett és tehetséges csapattal dolgozhattam együtt” – fogalmazott Budkowski. „A csapat fejlődését a következő szezonokban is figyelemmel fogom követni” – tette hozzá.

Budkowski pozícióját a hírek szerint az Aston Martintól nemrég távozó Otmar Szafnauer veszi majd át, akit már a szezon során szóba hoztak a francia alakulattal, komolyabban pedig egyik fél sem cáfolta, hogy együttműködésbe kezdenek. A lengyel mérnök jövőjéről nem olvashattunk még pletykákat, az viszont talán jó alap lehet majd számukra, hogy pont az Aston Martinnál megüresedett egy pozíció…

Laurent Rossi és Marcin Budkowski (Fotó: XPB)
Borítókép: Marcin Budkowski (Fotó: XPB)

További tartalmak