Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bejelentette 2022-es bemutatója dátumát az Aston Martin!

Bejelentette 2022-es bemutatója dátumát az Aston Martin!

Aston Martin
A Forma–1-es csapatok közül elsőként az Aston Martin tűzte ki a 2022-es új autója bemutatójának dátumát.

Pár töréstesztről és motorbeindításról már érkeztek hírek, ám a Forma–1 téli szünetének első fele eddig meglehetősen csendesen telt. Az előszezon sincs még betáblázva, mostanáig egyetlen csapat sem közölte, mikorra tervezi az új autó bemutatóját. A csendet most az Aston Martin törte meg.

A silverstone-i istálló azt közölte, hogy új modellje, az Aston Martin AMR22-es február 10-én (csütörtök) érkezik, leleplezésére pedig a márka főhadiszállásán, az angliai Gaydonban kerül sor.

Az AMR22-es az Aston Martin második modellje lesz az istálló tavalyi névváltása óta. Változás rajta várhatóan nem csak a teljesen más 2022-es szabályok miatt lesz, hiszen a csapat korábban jelezte, a festésének módosításán gondolkodik azok után, hogy a sötétzöld 2021-es fényezésük nem „működött” a legjobban a fotókon és a tévéképernyőn keresztül.

A külső emellett talán a szponzorok miatt is módosulhat: híre ment, hogy partnerük, a BWT elhagyja az Aston Martint, és az Alpine-hoz szegődik. Ha így lesz, Sebastian Vettel és Lance Stroll autójáról és overalljáról eltűnhet a rózsaszín minta.

Az F1 tavaly prezentált koncepcióautója az Aston Martin 2021-es festésével (Grafika: Aston Martin)

A gárdánál ugyanakkor nemcsak az autó változása lesz érdekes, várhatóan komolyabb átszervezésekre is számítani lehet a vezetőségben. Otmar Szafnauer csapatfőnök távozását már bejelentették, az Alpine-t elhagyó Marcin Budkowski jósolt érkezése viszont egyelőre csak találgatás. A szóbeszéd szerint Andrew Green technikai vezető pozíciója is bizonytalanná válhat, miközben szép lassan munkába állhatnak a csapatnál a múlt évben bejelentett nagy „igazolások”.

Az F1-es mezőnyből eddig az Aston Martin az egyetlen gárda, amely kitűzte a bemutatója időpontját. Rajtuk kívül csak a Ferrari terveiről tudható információ: ők decemberben azt közölték, várhatóan valamikor február 16-a és 18-a között prezentálják az új masinájukat.

Az F1 első előszezoni tesztjére február 23-a és 25-e között kerül sor Barcelonában. A hírek szerint zárt kapus eseményt aztán március 10-e és 12-e között egy bahreini háromnapos teszt követi. Az idény március 20-án rajtol a Bahreini Nagydíjjal.

 

Borítókép: Az F1 tavaly prezentált koncepcióautója az Aston Martin 2021-es festésével (Grafika: Aston Martin)

További tartalmak