Musorujsag
Élő Eredmények
×

Egyelőre nincs terítéken az F1 a Maseratinál

Egyelőre nincs terítéken az F1 a Maseratinál

ABMS
A Maserati vezérigazgatója, Davide Grasso jelezte, bár egyelőre nincs terítéken a Forma–1-es szerepvállalás, nem tartja teljesen irreálisnak azt a lehetőséget, hogy a jövőben elgondolkodnak a visszatérésen.

Nemrég jelentették be, hogy az olasz gyártó a 2022/2023-as szezonban csatlakozik a Forma–E mezőnyéhez, a szériát pedig az utcai sportautókhoz készülő elektromos hajtásláncok valamint a különböző szoftverek fejlesztési terepeként kívánja használni. Miután ismertették terveiket, nem kellett sokat várni arra, hogy feltegyék nekik a kérdést, érdeklődnek-e az F1-es visszatérés iránt.

A neves olasz márka 1969-ben, motorszállítóként szerepelt utoljára a királykategóriában, ahol 1950 és 1957 között futtatott gyári alakulatot. 1957-ben a korszak legendás argentin versenyzője, Juan Manuel Fangio még bajnoki címhez is juttatta őket.

Fotó: XPB

Ami a visszatérést illeti, vezérigazgatójuk jelezte, az ötletet nem tartja irreálisnak, de egyelőre nincs erre vonatkozó tervük. „Melyik másik bajnokságra gondolnak, csak nem arra, amit a jó barátom Stefano Domenicali vezet?” – kérdezte Davide Grosso, amikor az ABMS a motorsportos szerepvállalás jövőbeni bővítéséről faggatta.

„Idővel ez is kiderül. A Forma–1 a királykategória. A legfontosabb bajnokság a versenyautók számára. Egy nagyszerű széria. A Maserati már volt ott, Juan Manuel Fangióval megnyerte a bajnokságot is. Szóval a kérdés nem oktalan, de most nem aktuális” – emelte ki.

Az F1 vezetői egyébként az előző években több változtatást is végrehajtottak, hogy vonzóbbá tegyék a szériát a gyártók számára: limitálták a kiadásokat, igyekeztek igazságosabbá tenni a bevételek elosztását, a jövőben pedig változtatnak a sokak által bonyolultnak tartott motorszabályon. Ezzel egyelőre a Volkswagen Csoport érdeklődését sikerült felkelteniük.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak