Musorujsag
Élő Eredmények
×

Öt fiatallal támad a Red Bull az F2-ben

Öt fiatallal támad a Red Bull az F2-ben

GMM
Az idei szezonban sem lesz hiány Red Bull-juniorokból a Forma–1 kísérőszériáiban, a bikások ugyanis nem kevesebb, mint öt versenyzőt indítanak a Forma–2-ben és további hármat a legkisebb kategóriában, a Forma–3-ban.

A 2022-es évben sem dőlhetnek hátra a Red Bull csapatainak versenyzői, hiszen több fiatal tehetség is a királykategória ajtaján kopogtat már. A bikások védencei közül ezúttal öten bizonyíthatják rátermettségüket a Forma–2-ben, hárman pedig a Forma–3-ban, nem úgy tűnik tehát, hogy lassítana a juniorprogram.

Az F2-ben a bajnokcsapatnál, a szériát évek óta domináló Prema-istállónál vághat neki harmadik szezonjának az indiai Jehan Daruvala, kinek márkatársa a Forma–3 tavalyi bajnoka, Dennis Hauger lesz, aki szintén a bikások juniorprogramjának tagja.

Jehan Daruvala (Fotó: XPB)

Második Forma–2-es szezonjának vág majd neki az észt Jüri Vips és az új-zélandi Liam Lawson is. Míg Vips továbbra is a Hitech versenyzője lesz, addig Lawson (aki 2021-ben a DTM-ben is versenyzett, és kis híján bajnoki címet is szerzett a német szériában) a Carlinhoz igazol. A bikások F2-es felállását egy japán újonc, Ivasa Ajumu teszi teljessé, aki a DAMS versenyzője lesz.

A Forma–3-ban egy tizenhat éves amerikai ígéret, Jak Crawford váltja Haugert a Premánál, míg az ifjú brit, Jonny Edgar a Tridenthez kerül (ők mindketten a Red Bull akadémiáján edződnek). A bikások harmadik fiatalja ebben a szériában a francia-algériai Isack Hadjar lesz, aki a Hitechnél debütál.

Ami – főleg az F2-ben edződő védencek – a királykategóriás esélyeket illeti, a Red Bull kötelékén belül biztos helye 2023-ra csak Max Verstappennek van, adott esetben tehát komolyabb átrendeződés is lehet, egyelőre azonban reálisabbnak tűnik, hogy a legjobban teljesítő pilóta az Alpha Tauri egyik ülésére pályázhat jó eséllyel.

Jüri Vips (Fotó: XPB)
Borítókép: Liam Lawson (Fotó: XPB)

További tartalmak