Musorujsag
Élő Eredmények
×

Schumacher Vettellel pótolná Hamiltont

Schumacher Vettellel pótolná Hamiltont

Sky
Noha ő maga sem gondolja, hogy ötletének sok valóságalapja van, és azt sem, hogy valósággá válhat, a jelenleg TV-s szakértőként dolgozó Ralf Schumacher felvetette, a Mercedesnek Sebastian Vettellel kellene pótolnia Lewis Hamiltont, amennyiben a brit nem vállalja a versenyzést.

Mivel a szezonzáró óta hivatalosan a Mercedes és Lewis Hamilton sem foglalt állást arról, idén is ott lesz-e a mezőnyben a hétszeres világbajnok, a nemzetközi sajtóban folyamatosak a találgatások az esetleges visszavonulásáról. Noha az FIA elnöke és több forrás is úgy gondolja, Hamilton folytatja, főnöke, Toto Wolff nemrég ismét elhintette, csalódottsága miatt még fontolgatja, mit tegyen.

Amennyiben mégis Hamilton nélkül startol az idény, a Mercedesnek keresnie kell valakit a hétszeres bajnok helyére. Jelöltekből biztos, hogy nem lenne hiány, hiszen a csapat hosszú évek óta dominálja a királykategóriát, tehát szinte biztos, hogy egy ütőképes autó válna szabaddá.

Természetesen arról is folyamatosan zajlanak a találgatások, ki kapja ezt az autót, ha a Mercedesnek valóban helyettes után kell néznie. A korábbi F1-es, Ralf Schumacher Sebastian Vettelt választaná, ha ő döntene. „Sebastian tapasztalt és még mindig megvan a sebessége” – mondta a német Sky-nak. „És mindenekelőtt ért a Mercedes autójához, és motorjához. Az Aston Martin koncepciója nagyon közel áll a Mercedeséhez.”

Ralf Schumacher (Fotó: XPB)

Úgy érzi, honfitársa azonnal le is csapna a lehetőségre, főleg most, hogy a csapatvezető, Otmar Szafnauer távozott. „Ez egy opció volna, főleg most, hogy történt egy olyan személyi változás, ami talán annyira nem ideális Sebastian számára. Ő és Otmar Szafnauer szerintem nagyon jó csapat voltak” – mutatott rá.

„Ha lehetőséget kapna arra, hogy bekerüljön a Mercedeshez, természetesen biztosra veszem, hogy élne vele, hiszen jobb esélye lenne újra versenyben lenni, és pont ez az, amire Sebastian vágyik. Versenyeket akar nyerni, de ezt ő is jelezte” – folytatta.

Végül persze Schumacher is utalt rá, tisztában van vele, hogy ez csak az ő felvetése, ahhoz pedig, hogy mindez valósággá váljon számos tényezőnek kell összejátszania – amire nem mutatkozik túl sok esély. Ezt ő maga is elismeri. „Lewis Hamilton nem vonult vissza, Toto Wolff (a Mercedes csapatvezetője) tarsolyában pedig van még néhány tehetség” – mondta.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)
Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak