Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren is ismertette bemutatója időpontját

A McLaren is ismertette bemutatója időpontját

McLaren
A Forma–1-es csapatok közül harmadikként a McLaren is bejelentette, mikor leplezi le legújabb királykategóriás autóját. A britek rendhagyó eseménnyel készülnek; egyszerre több versenygépet fognak bemutatni!

Először az Aston Martin ismertette, mikor leplezi le 2022-es autóját, majd a Ferrari erősítette meg az időpontot (erre egyébként néhány órával ezelőtt kerített sort az olasz alakulat), harmadikként pedig a McLaren tett bejelentést. Ebből kiderült, a britek február tizenegyedikén, egy online eseményen mutatják be az MCL36-ost.

Szokatlan módon a McLaren a Forma–1-es autójával egyszerre leplezi le Extreme–E-s és IndyCar-os versenygépét is, valamint ekkor mutatják be a Shadow Esports projektet is. Az eseményt a brit Sky Sports élőben közvetíti majd.

A nagyszabású bemutató kapcsán a McLaren ügyvezetője, Zak Brown az istálló hivatalos oldalán jelezte, érzése szerint 2022 fontos év lehet a vállalat számára. „A hat évtizedes örökségünkre hagyatkozva szigorú tervezéssel és stratégiai befektetésekkel vágunk neki az új szezonnak” – kezdte az amerikai szakember.

„Az F1-ben hamarosan bemutatjuk új autónkat, amit a jelentős szabályváltozásoknak megfelelően építettünk” – folytatta. „Megszereztük a teljes IndyCar-csapatot, az Extreme–E-s programnak köszönhetően pedig az elektromos technológia terén is új utakat fogunk bejárni.”

„Több okból is izgatottak vagyunk az előttünk álló lehetőségek miatt. Az elmúlt két szezonban a koronavírus-járvány mindenkinek komoly kihívást jelentett. Nemcsak emberi szempontból, hanem gazdaságilag és logikailag is. Alkalmazkodnunk kellett, hogy legyőzzük a nehézségeket, melyek mindenkit érintettek” – emelte ki.

„Az F1-es szezonnak egyértelmű céllal vágunk neki, az előző évek fejlődésére alapozunk. Az előző három évben az elmúlt évtized legjobb eredményeit hoztuk. 2021-ben 275 pontot gyűjtve negyedikek lettünk a konstruktőrök között, mindössze 48,5 ponttal lemaradva a harmadiktól és kényelmesen megelőzve az ötödiket. De még mindig az elején tartunk az útnak, melyen visszatérnénk az élre. Továbbra is ambiciózusak vagyunk és eltökéltek, de reálisak is” – zárta gondolatát.

Zak Brown (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak