Musorujsag
Élő Eredmények

Jövő héten kezdi el összerakni az új autóját a Red Bull

Jövő héten kezdi el összerakni az új autóját a Red Bull

Racing News 365
A következő héten kezdi összerakni 2022-es új autóját a Red Bull. Főnökük friss hírekkel szolgált a munkálatokról.

A tízből négy istálló már kitűzte az új versenyautója bemutatójának időpontját. A Red Bull még nincs közöttük, ám ez nem jelenti azt, hogy le lennének maradva a többiekhez képest. Mint azt Christian Horner csapatfőnök a Racing News 365 című holland portálnak elárulta, hamarosan új fázisba lépnek az RB18-as modellel, hiszen elkezdik megépíteni azt.

„Az év ezen időszakában minden téren feszített az ütemterv. Sok munkaóra és elviteles kaja! Sokat és keményen dolgozunk az RB18-ason, ami kezd testet ölteni. A céljaink nagy részét eddig elértük. A csapat hihetetlenül keményen dolgozik, és most már tényleg kezd összeállni. Jövő héten kezdjük az autó megépítését, ami nagyon izgalmas” –adott helyzetjelentést.

A Red Bull bemutatójáról eddig csak annyi volt tudható, hogy készülnek egy rendhagyó lehetőséggel a szurkolóik számára, akik közül páran maguk állíthatják össze és sugározhatják az RB18-as prezentációját a közösségi oldalukon. Ez azt sugallja, hogy a korábbi évekkel ellentétben valamiféle bemutatót tervezhet a csapat.

Christian Horner (Fotó: XPB)

Horner megerősítette, a szokásos tesztek előtti bejáratásra idén is sor kerül, vagyis egy filmes nap keretében az új autójuk 100 kilométert már a február 23-án rajtoló háromnapos barcelonai teszt előtt is teljesíteni fog. Ez jó lehetőség a mérnökök számára a korai hiányosságok, problémák felmérésére és orvoslására.

„Ami a tesztelést illeti, megejtjük a szokásos bejáratásunkat, mielőtt Barcelonába és Bahreinbe megyünk. Az új autóval három tesztnap egy versenyzőnek nem sok. Szóval elég intenzív lesz. De az biztos, hogy a szurkolók számára ettől csak még izgalmasabb lesz a szezon eleje” – mondta a csapatfőnök.

A teljes megújulás miatt az új autók pályára vitele egyfajta ugrás lesz az ismeretlenbe. Horner nem tartja kizárnak, hogy a korábbi években megszokottól eltérő eredmények születnek majd a bajnokságot felvezető teszteken. „Egy ilyen nagy szabályváltozásnak biztosan meglesznek a nyertesei és vesztesei. Szóval talán olyan eredményekhez fog ez vezetni, amikre nem számítunk, függően attól, ki milyen megoldásokkal rukkol elő.”

További tartalmak