Musorujsag
Élő Eredmények

Russell is szeretné kiérdemelni a Mercedes Bottasnak megadott lojalitását

Russell is szeretné kiérdemelni a Mercedes Bottasnak megadott lojalitását

Motor Sport, Racing News 365
Szeretne részesülni a Mercedes azon lojalitásából George Russell, amivel elődjét, Valtteri Bottast is jutalmazta a csapat.

George Russellt már a korábbi években is hírbe hozták a Mercedesszel mint Valtteri Bottas potenciális utódja, ám az előléptetésére végül 2022-ig kellett várnia. Noha finn elődje az ott töltött öt szezonjában csak időszakosan tudta megközelíteni Lewis Hamilton szintjét, és voltak igen mély hullámvölgyei is, a csillagosok így is rendszeresen bizalmat szavaztak neki – egészen mostanáig.

Utódja azt reméli, hogy az a fajta lojalitás, amit a Mercedes megadott Bottasnak, neki is kijár majd, ha megfelelően dolgozik, és szállítani fogja az eredményeket. Az ebbe vetett hite némiképp csökkenti rajta a nyomást, a teljesítménykényszert.

„A Mercedesben és Totóban (Wolff) azt becsülöm nagyon, hogy mennyire lojálisak az övéikhez. Valtteri egy kulcsfigura volt náluk, kulcsszereplőként segítette őket a konstruktőri bajnoki győzelmeik elérésében. Sokan mondhatnak negatív dolgokat, és vághatják a fejéhez, hogy nem volt olyan gyors, mint Lewis Hamilton, de így is hihetetlenül fontos szerepe volt a sok sikerükben, és ők ezt lojalitással jutalmazták” – nyilatkozta Russell a Motor Sport magazin podcastjának.

George Russell (Fotó: Mercedes)

Erre alapozva meri remélni, hogy nem kerül szorult helyzetbe a Mercedesnél, ha ő is alázatosan dolgozik, és jól együttműködik a csapattal. „Talán keresztülment egy-két nehézségen az elmúlt év során, de mégsem csaptak az asztalra, és mondták neki, hogy ’Köszönjük szépen, találkozunk később.’ Ők nem így intézik a dolgokat. Ők megadnak minden lehetőséget az embernek. Én huszonhárom vagyok, és ők nem látják okát a sietségnek. Előttünk áll a jövő” – utalt arra, hogy nincs azonnali győzelmi kényszer, és nem elvárás, hogy már az első közös évben bajnok legyen velük.

„Remélem, hogy ez a fajta lojalitás versenyzőként bizalmat eredményez az irányomba, ahogy a Mercedesnél Brackleyben és Brixworth-ben dolgozó kétezer ember irányába is. Ha keményen dolgozok, és jól teljesítek, meg fognak jutalmazni engem ezzel a lojalitással, és nem kell aggódnom a munkámért vagy a jövőmért. Talán még javít is a teljesítményemen.”

„Én azt becsülöm leginkább ezekben a fickókban, hogy másképpen csinálnak dolgokat, mint más csapatok a mezőnyben. Nagyon hálás vagyok, hogy Toto lehet a főnököm, az biztos. A Valtteri irányába mutatott hűsége alapján, ha jól teljesítek, felém is ezt fogja mutatni, és mindenki felé a csapaton belül, aki jó munkát végez” – méltatta Toto Wolffot.

George Russell és Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

Ami a Bottas felé mutatott hűséget illeti, hozzá kell tenni, a finn mercedeses pályafutásának hosszát az is nagyban befolyásolta, hogy nem okozott igazán nagy fejtörést Lewis Hamiltonnak, nem jelentett valós fenyegetést a brit csapaton belüli státuszára. Ahogy egy tavalyi interjúban fogalmazott: „Annyit tudok, hogy ha nem lettem volna ilyen csapatjátékos, sokkal több feszültség lett volna a csapatnál, és ez rosszabb együttműködést eredményezett volna köztem és Lewis között. Ez hosszú távon azt jelentette volna, hogy csapatként nem teljesítünk olyan jól, mint ahogyan teljesítettünk. Ha megvan a harmónia, hosszú távra játszunk, azt tesszük, ami a legjobb a csapatnak” – mondta a Beyond The Gridnek Bottas.

Russell esetében ez akár másképp is alakulhat, igaz, a csapat és a versenyző kommunikációjából („Bőven van időnk, előttünk a jövő”) úgy tűnik, a Mercedes nem szeretné, Russell pedig nem tervezi, hogy egyből Hamilton nyakának ugrik, belső feszültséget teremtve ezzel.

Borítókép: George Russell és Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak