Musorujsag
Élő Eredmények

Vasseur: Bottas a jobb napjain szárnyal!

Vasseur: Bottas a jobb napjain szárnyal!

F1i
Az Alfa Romeo csapatvezetője, Frédéric Vasseur úgy érzi, az a munkakapcsolat, amit a GP3-ban és a Forma–3-ban ápolt Valtteri Bottasszal, remek alap lesz kettejük újabb, Forma–1-es együttműködéséhez.

Bottas öt, a Mercedesnél töltött versenyévad után kezd új fejezetet az Alfa Romeónál, ahol kimondottan vezérpilótaként számítanak rá és hosszú évekig terveznek vele (a csillagosoknál az utóbbit hiányolta). Noha a csapat teljesen új lesz a finn számára, főnöke, Frédéric Vasseur nem, hiszen pályafutása elején már dolgozott a francia szakemberrel.

A szakember pedig bízik abban, hogy a közös múlt jó alap lesz a folytatásra nézve, maga a helyzet pedig nem lesz ismeretlen számára, hiszen Charles Leclerc-rel is dolgozott már úgy a királykategóriában, hogy előtte évekig volt a monacói „felettese” a kisebb kategóriákban.

Frédéric Vasseur és Valtteri Bottas (Fotó XPB)

„Nagyon fontos a jó kapcsolat, a teljes bizalom és a másik megértése” – jelentette ki határozottan a Motorsportnak. „Ezt láttam Charles esetében is, akivel a múltban dolgoztunk már együtt. Ilyenkor az ember jól ismeri már a srácot, nem kell sokat beszélni ahhoz, hogy megértse, mire számít. A kapcsolat, amit a kisebb szériákban ki lehet építeni, teljesen más, mint az F1-es. Sokkal inkább kapcsolatban vagyunk.”

Noha Bottas a Mercedesnél minden közös évükben kikapott a csapattárstól, Lewis Hamiltontól, Vasseur meggyőznek tartja teljesítményét, azzal kapcsolatban pedig kiemelte, jobb napjain a finn le tudta dominálni a többszörös világbajnok márkatársat. Ez pedig biztató a középmezőny elejébe visszavágyó Alfa Romeo számára.

„Amikor minden tökéletes, akkor Valtteri szárnyal. Néhány hétvégén gyorsabban ment, mint Lewis. A szezon utolsó szakaszában futott elképesztően jó futamot. Talán az a tény is segített, hogy már aláírtunk vele, hogy van egy új projekt és egy kicsit nyugodtabb volt. Remélem, ez segített neki” – magyarázta.

Valtteri Bottas (Fotó: Charniaux / XPB Images)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak