Musorujsag
Élő Eredmények
×

Davidson sem sorolja a legjobb öt közé Vettelt

Davidson sem sorolja a legjobb öt közé Vettelt

Motorsport
A jelenleg televíziós szakértőként ténykedő Anthony Davidson egyetért kollégájával, Martin Brundle-lel, aki a tavalyi szezon végén kijelentette, érzése szerint Sebastian Vettel már nem tartozik a mezőny öt legjobb versenyzője közé.

Amikor a mezőny legjobbjairól kérdezték, Martin Brundle a korábbi négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel kapcsán megjegyezte, érzése szerint a német már túl van saját csúcsán, és jelenleg nem tartozik az öt legjobb versenyző közé. Kijelentése megosztotta a szakértőket és a szurkolókat is. Legutóbb Anthony Davidson véleményezte azt.

A brit kiemelte, nagyon nehéz megítélni, kik jelenleg a mezőny legjobbjai, hiszen mint minden technikai sportban, a Forma–1-ben is nagyon sok múlik azon, ki milyen autót kap csapatától, Vettelt azonban ő sem érzi a legjobb öt közé tartozónak.

„Nagyon nehéz ítéletet mondani, hiszen az eredményekre nagy hatása van annak, milyen felszerelést kapsz” – nyilatkozta a Motorsportnak. „De ha a legjobb öt versenyzőről beszélünk… akkor természetesen ott van Max Verstappen és Lewis Hamilton, valamint Charles Leclerc-t is közéjük sorolnám. Ha megemlítem Carlos Sainzt is, már négynél tartunk. Aztán ott van Lando Norris is.”

Anthony Davidson (Fotó: XPB)

„Szóval már meg is van az öt versenyző, tehát egyetértek Martinnal” – folytatta. „Vettel szezonja nagyon vegyes volt, voltak hullámvölgyei és hullámhegyei. Egyes pályák jobban feküdtek neki, mint mások, de összességében azért olyan versenyzőt láttam, aki már jobb formában van. Ez pedig általában azért jobb teljesítményt is eredményez” – emelte ki.

Davidson megjegyezte, Vettel a könnyebb autókban érezte igazán jól magát a 2010-es évek első felében (ekkor nyerte bajnoki címeit is), az idei versenyévadban pedig a gépek tömege ismét növekedni fog.

„Talán az idei autó majd jobban passzol a stílusához, de az a benyomásom, hogy sosem érezte igazán jól magát ezekben a nagyobb, nehezebb gépekben, melyek 2014-ben jöttek. A szememben innentől kezdve nem az a versenyző volt, mint előtte. A Ferrarinál töltött időszaka elején megvolt a tempója, de láttam a különbséget azok között az évek között, és a Red Bullnál töltött évek között, amikor fantasztikusan vezetett” – zárta gondolatát.

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)
Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak