Musorujsag
Élő Eredmények

Jelentősen változhat az új F1-es Ferrari festése a bemutató után

Jelentősen változhat az új F1-es Ferrari festése a bemutató után

Motorsport
Kevesebb, mint egy hónap múlva mutatják be a 2022-es F1-es Ferrarit, ám könnyen lehet, hogy a végleges megjelenésére még további egy hónapot kell várnunk. Változás jöhet a megszokott festésükben!

A Ferrari nemrég erősítette meg, hogy február 17-én tartja az új modelljének leleplezését. Az online bemutatón derül csak ki, mi lesz az új modelljük neve, és várhatóan már ekkor látható lesz némi változás a festésben, hiszen az istálló a télen megállapodást kötött az egyik korábbi főtámogatójával, a Santander bankkal, amely újra hangsúlyos helyet kaphat az autón, melyen így több lehet majd a fehér felület.

Sajtóhírek szerint azonban lesz egy ennél komolyabb változás is Charles Leclerc és Carlos Sainz idei masinájának külsejében. Az olasz Motorsport úgy tudja,

a Ferrari a bemutatóján és a február 23-a és 25-e között sorra kerülő barcelonai teszthéten még egy, a tavalyira hasonlító világosabb (továbbra is matt) színárnyalatú autóval fog megjelenni, ám a bahreini második tesztre (március 10-12.) megújul, sötétebb vörös színre vált, hasonlóra, mint amit a 2020-as mugellói 1000. futamán használt ünnepi festésnél láthattunk.

Charles Leclerc a 2020-as mugellói futamon használt ünnepi festéssel (Fotó: XPB)

Az F1-ben hasonló színárnyalatú autókkal bemutatkozó Scuderia ezzel a márka alapításának 75. évfordulóját is ünnepelheti.

Érdekesség, hogy a Ferrari a közösségi oldalán e hírek megjelenésének napján éppen egy olyan fotót osztott meg Charles Leclerc rajtszámáról (azt a kérdést feltéve a szurkolóknak, ők milyen rajtszámmal versenyeznének), ami a 2020-as különleges festést hozó mugellói hétvégén készült, a sötétvörös dizájnnal.

Hasonló színváltásra egyébként talán nem csak a Ferrarinál kerül majd sor. A Motorsport úgy tudja, az F1  javasolta a csapatoknak, hogy az év első tesztjén amolyan átmeneti festéssel vigyék először pályára a 2022-es modelljeiket. Pusztán marketing célzattal. A barcelonai gyakorlásra nem engednek be nézőket, és a terv szerint tévés (F1TV) közvetítés sem lesz a gyakorlásról. Bahreinben ellenben megnyitják a kapukat a közönség előtt, és élő tesztközvetítést is terveznek. Bár a teljesen új külsejű autók nem ott fognak debütálni, az F1 szeretne azzal nagyobb hírverést csapni a szahíri háromnapos felkészülésnek, hogy eléri, a csapatok csak ott mutassák meg a bajnokságra szánt végleges festésüket.

Borítókép: Charles Leclerc a 2020-as mugellói futamon használt ünnepi festéssel (Fotó: XPB)

További tartalmak