Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferrari elnöke mondott nemet Todt visszatérésére?

A Ferrari elnöke mondott nemet Todt visszatérésére?

Corriere della Sera
Jean Todt akarta, a Ferrari elnöke nem – sajtóhírek szerint ezért nem jön össze a Ferrari legsikeresebb csapatfőnökének maranellói visszatérése.

Múlt decemberben köszönt el az FIA-tól a 12 éven át elnökként szolgáló Jean Todt. Három ciklus után a folytatásra már nem volt lehetősége, így szükségszerű volt a váltás. A franciát még a múlt év végén hozták hírbe a Ferrarival. A híradások szerint a nyári Le Mans-i 24 órás versenyen merült fel közte és John Elkann között, hogy amolyan tanácsadóként visszatérne a Ferrarihoz.

A szaksajtó sokáig biztosra vette a francia érkezését, ám az utóbbi hetekben már lehetett hallani arról, hogy jó eséllyel mégsem valósul meg. Most az olasz Corriere della Sera is ezzel egybevágó információkhoz jutott, és a megállapodás meghiúsulásának hátteréről is megtudott pár dolgot.

Az olaszok szerint az újbóli együttműködés Todt ötlete volt, ő kérte a Ferrari elnökét arra, gondolja át, tudná-e hasznát venni különleges tanácsadóként.

„Elkann végül úgy döntött, nemet mond az efféle együttműködésre. Todt nemcsak Mattia Binottónak, de Elkann-nak is tanácsokat adott volna, a jelek szerint Elkann viszont nem vágyik efféle felállásra. Ez vagy Todt személyisége miatt van, vagy azért, mert a Ferrari a sportban új korszakot kíván kezdeni az új forma–1-es autókkal és a Le Mans iránti elköteleződéssel”

– írta Giorgio Terruzzui, a lap munkatársa.

Hozzátette, mindez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Ferrari örökre nemet mondott Todt visszatérésére, egyszerűen most nem érzi időszerűnek az együttműködésüket.

Jean Todt és John Elkann (Fotó: XPB)

Mattia Binotto, az F1-es csapat főnöke tavaly év végén azt mondta, ő örömmel dolgozna együtt újra volt főnökével, aki 1996-ban felvette őt a Ferrarihoz. Elkann a jelek szerint másképp gondolja.

A francia AFP hírügynökség nemrég rákérdezett Todtnál, van-e bármi alapja a pletykáknak, ám ő hárított. „Pletykák mindig vannak, de elég egyetlen szó ahhoz, hogy olyan következtetéseket vonjanak le, amiknek már nem sok közük van a valósághoz. Szóval én inkább nagyon óvatosan fogalmazok, ha efféle pletykákat fújnak fel” – fogalmazott a volt Ferrari-főnök.

A Corriere della Sera a Todthoz közel állóktól úgy tudja, a francia csalódott, hogy nem jött össze a ferraris lehetőség.

Borítókép: Jean Todt (Fotó: XPB)

További tartalmak