Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb vezető beosztású emberétől vált meg a Williams

Újabb vezető beosztású emberétől vált meg a Williams

The Race, Autosport
Újabb személyi változás a Williamsnél. Az istálló átszervezése az eddigi mérnökigazgató távozásával folytatódik.

2020 őszén vette át a Williams-csapat irányítását az amerikai Dorilton Capital. Új csapatfőnökük, a Volkswagen korábbi sikerkovácsa, Jost Capito a múlt év elején állt munkába, és már első szezonjában több korábbi volkswagenes kollégáját a csapathoz csábította, miközben többektől megvált, köztünk Simon Roberts csapatfőnöktől is.

Az átszervezés most folytatódott, mégpedig a mérnökigazgató Adam Carter távozásával, aki 2016 óta erősítette a csapatot, és aki Paddy Lowe 2019-es hirtelen felmondása után a technikai részleget irányította.

„A mérnöki részlegünk stratégiájával és alakításával már a következő évekre gondolunk, és ennek megfelelően változtattunk a struktúrán. Adam Carter távozott a csapattól, és szeretnék köszönetet mondani neki az elmúlt hat évben végzett kemény munkájáért” – nyilatkozta Capito.

Jost Capito (Fotó: XPB)

A mozgolódás nagy mostanság a Williamsnél. Roberts mellett tavaly az autó főtervezője, Doug McKierman is kivált a csapatból. Tavaly márciustól a technikai igazgatói pozíciót Francois-Xavier Demaison vette át, aki később a mérnöki gárda és a pályán dolgozók vezetője is lett. Novemberben új sportigazgatójuk is lett Sven Smeets személyében, aki ugyancsak a Volkswagentől jött.

A nagy átszervezést Capito elengedhetetlennek tartja, és a korábbi évek hiányosságainak pótlásaként tekint rá. „Nagyszerű mérnökeink vannak a Williamsnél, és nagyszerű embereink, nagy rutinnal. Egyszerűen biztosítanunk kell, hogy együtt ki tudják bontakoztatni a tapasztalatukat és tudásukat, és a lehető legjobb autót tervezzék. A Williams nem fejlődött olyan ütemben, mint az F1, ami nagyon összetetté vált. Az emberek néha védekezésként használhatják ezt az összetettséget. A csapat nagyon jó mérnököket veszített el ebben az időszakban, szóval muszáj újakat alkalmazni, de meg kell tanulnunk együtt dolgozni. Sok fiatal mérnökünk is van, akiknek tanításra van szükségük. Hosszú út, mire megteremtjük a megfelelő alapokat” – magyarázta még a múlt év végén.

Borítókép: Adam Carter (balra), FX Demaison és Jost Capito társaságában (Fotó: XPB)

További tartalmak