Musorujsag
Élő Eredmények

Feszültség támadt a Ferrari elnöke és csapatfőnöke között?

Feszültség támadt a Ferrari elnöke és csapatfőnöke között?

Form1a Uno
Már nem Jean Todt szerepvállalása, hanem Mattia Binotto jövője a nagyobb kérdés a Ferrari elnökénél? Olaszországban konfliktusról pletykálnak a két vezető között…

A múlt év végén híre ment, hogy Jean Todt korábbi csapatfőnök és ügyvezető igazgató felajánlotta szolgálatait a Ferrrari elnökének. Az FIA leköszönő elnöke állítólag tavaly nyáron vetette fel John Elkann-nak, hogy alkalmazza őt amolyan tanácsadóként, aki az F1-es csapatot irányító Mattia Binotto, de akár az ő elnöki tevékenységét is segíti.

A legkomolyabb szaksajtó is jó esélyt látott a francia maranellói visszatérésére, ám több forrás is arról számolt be, hogy a belátható időn belül erre nem kerül sor. A Corriere della Sera szerint Elkann nem kért Todt tanácsaiból.

A történet egy friss pletyka szerint itt nem ért véget. A Formu1a Uno internetes portál szerint miközben Binotto a múlt szezon végén nyíltan elismerte, hogy örömmel dolgozna együtt újra korábbi főnökével, és jelezte, szívesen látná Todt segítségét, ez állítólag némi feszültséget teremtett közte és Elkann között.

Jean Todt és John Elkann (Fotó: XPB)

A Ferrari elnöke az olasz lap szerint más jellegű változásban gondolkodik: fontolgatja, hogy Binotto mellé egy „igazi” csapatfőnököt állít, aki többet foglalkozhatna a politikai ügyekkel. Állításuk szerint az elmúlt hónapokban több rivális csapatfőnöknél is puhatolózott ennek kapcsán, így a Red Bull-os Christian Hornerél és a mclarenes Andreas Seidlnél is. Egyikükkel sem járt sikerrel, Horner a tavalyi szezon végén Helmut Marko elmondása szerint hosszú távra szerződést is hosszabbított.

Ezek alapján Elkann nem utódot, hanem segítőt keresne Binotto számára, ám a svájci születésű olasz ezt nem venné olyan jó néven, mint vette volna a helyzetét nem aláásó Todt tanácsadói alkalmazását.

Elkann korábban a teljes bizalmáról biztosította Binottót, ám a csapatfőnök elismerte, a 2020-as és 2021-es szezonok tudatos feladása után a megújulást hozó 2022-ben már nemigen lesz mentsége, muszáj lesz újra győztes csapattá varázsolnia a Ferrarit. A mostani idény innen nézve sorsdöntő lehet a csapatfőnök számára.

A Formu1a Uno szerint Elkann-nak már ötlete is lehet arra, kit ültetne Binotto helyére. Úgy tudják, német nemzetiségű a jelöltje. Hogy szükség lesz-e rá, az nagyban múlhat a Scuderia évindításán és sikerességén.

Borítókép: John Elkann és Mattia Binotto (Fotó: XPB)

További tartalmak