Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferrari mellett az Alpha Tauri is tesztel a héten

A Ferrari mellett az Alpha Tauri is tesztel a héten

Racing News 365
Ezen a héten a Ferrari mellett a másik olaszországi csapat, az Alpha Tauri is megkezdi a száguldást.

Bár a tesztnapok száma megduplázódott 2021-hez képest, a Forma–1 csapatai és versenyzői a nagy megújulást hozó 2022-es év előszezonjában sincsenek elkényeztetve a bajnokságra való felkészülés szempontjából. Mindössze két háromnapos teszt és két filmes nap áll a rendelkezésükre a bahreini idényrajt előtt.

Egyes gárdák a korlátozások mellett kiskapuk kihasználásával próbálják felvenni a ritmust. Ezen a héten két istálló is privát tesztet bonyolít le egy korábbi autóval, hogy versenycsapatuk és versenyzőik is leverhessék magukról a rozsdát. Arról már beszámoltunk, hogy a Ferrari keddtől négy napon át Fioranóban rója a köröket a 2021-es autójával, azóta kiderült, a másik olaszországi istálló, az Alpha Tauri is tesztet szervezett.

A Red Bull testvércsapata a Racing News 365 portálnak megerősítette, hogy keddtől csütörtökig három napra kibérelték az imolai versenypályát, ahol két versenyzőjük, Pierre Gasly és Cunoda Juki a 2020-as AT01-es modelljükkel fog körözni.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

A faenzaiaknál az utóbbi években hagyománnyá vált a hasonló téli tesztek szervezése, Imolában és Misanóban is visszatérő vendégnek számítanak az év ezen időszakában. Mostani gyakorlásuk helyszíne egyébként az Emilia-Romagna Nagydíjának otthona lesz április 22-e és 24-e között.

Az Alpha Tauri azt még nem jelezte, mikor tervezi bemutatni a 2022-es új autóját. Azt leghamarabb ugyanakkor csak egy 100 kilométerben korlátozott filmes napon viheti pályára a szezonnyitó barcelonai tesztet megelőzően, mely február 23-a és 25-e között lesz a Spanyol Nagydíj helyszínén.

Borítókép: Fotó: Alpha Tauri

További tartalmak