Musorujsag
Élő Eredmények
×

Andretti: Ez Russell legjobb esélye arra, hogy tündököljön

Andretti: Ez Russell legjobb esélye arra, hogy tündököljön

RacingNews365
Az amerikaiak legendás versenyzője, Mario Andretti is izgatottan várja George Russell debütálását a Mercedesnél, és bár bízik benne, hogy a fiatal brit gyorsan felveszi a ritmust és újabb színfolt lesz az élmezőnyben, jósolni egyelőre nem szeretne vele kapcsolatban.

Komoly várakozás előzi meg George Russell csapatváltását, a fiatal brit ugyanis a kisebb szériákban (egymás után nyerte meg a GP3-at és a Forma–2-őt) és a királykategóriában is bizonyította már rátermettségét, idén pedig annál a csapatnál versenyez, ami 2014 óta hét egyéni és nyolc konstruktőri címet szerzett. A hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton mellett.

Természetesen sokan kíváncsiak arra, hogyan teljesít majd Russell honfitársa mellett, és milyen gyorsan tudja majd felvenni a Mercedes ritmusát. Ezekre a kérdésekre az 1978-as világbajnok, Mario Andretti is izgatottan várja a válaszokat, jósolni viszont nem szeretne.

„Elég nagy űrt kell betöltenie” – kezdte az amerikai legenda. „Nemcsak Lewis mellett, hanem Valtteri helyett is, aki egy erős, értékes csapattárs volt. Láttuk, hogyan teljesített George Bahreinben” – utalt a 2020-as viadalra, melyen a fiatal brit a koronavírusos Hamiltont helyettesítette, és csak balszerencsése miatt veszítette el a győzelmi esélyt.

George Russell (Fotó: XPB)

„Láttuk, hogyan teljesít egy egyszeri szituációban, szóval elvárható, hogy erős teljesítményt fog nyújtani. De várjunk, és majd meglátjuk. Sok-sok következtetést levonhatunk, de bizonyosságot csak később nyerhetünk… néha van, hogy egyszeri alkalommal bejönnek a dolgok, majd amikor már tényleg ott vagy, akkor egy kicsit minden nehezebb lesz” – magyarázta.

Mivel minden idők egyik legsikeresebb versenyzője mellett kell helyt állnia, Andretti szerint Russell pályafutása szempontjából is sorsfordító lehet a 2022-es szezon, hiszen ha felveszi a harcot Hamiltonnal, minden kétséget eloszlat arról, hogy a legjobbak között a helye.

„Ez egy újabb terület, egy újabb dolog, amire várnunk kell, és idővel látjuk, hogyan alakul majd (a házon belüli csata). Azt hiszem, ez George életének legnagyobb lehetősége, hogy igazán tündökölni tudjon ebben a sportágban, a jelenlegi legjobb csapatnál. Szóval egy biztos, mindannyian sok sikert kívánunk neki” – zárta gondolatát.

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell (Fotó: Mercedes)

További tartalmak