Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gasly: A média fontos, de árthat is nekünk

Gasly: A média fontos, de árthat is nekünk

GMM
Az Alpha Tauri versenyzője, Pierre Gasly elfogadja, hogy a média, és a médiában való szereplés kiemelten fontos az F1-es pilóták számára, és megtapasztalta azt is, van elég hatalma ahhoz, hogy felemeljen, vagy mélybe taszítson egy-egy sportolót.

Eddigi Forma–1-es pályafutása során Pierre Gasly bőven megtapasztalhatta, milyen érzés a kritikák kereszttüzében lenni, és azt is, milyen folyamatosan dicséreteket kapni a szakértőktől: 2019-ben ugyanis, amikor fél év után távoznia kellett a Red Bulltól, számos bírálatot kapott gyenge teljesítménye miatt, azóta viszont dicsérik, új csapatánál ugyanis stabilan hozza a jó eredményeket.

Erre alapozva egy interjú során nemrég megjegyezte, nagyon jól tudja, mennyire fontos a média napjaink Forma–1-ben, amit egyébként ő már elfogadott, és az sem új számára, hogy a sajtónak akkora ereje van, hogy pályafutásokat is befolyásolhat.

„A Forma–1-ben természetesen rengeteg dolgunk van a sajtóval, a versenyhétvégéken, valamint a versenyhétvégék előtt és után is” – fogalmazott. „Azt hiszem, ez is a munkánk része. A média természetesen fontos, hiszen megváltoztathatja az emberről kialakult képet is, befolyásolhatja azt, hogyan vélekednek rólad a nyilvánosság előtt, és azt is, mit mondanak rólad.”

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„A hamis információkkal sok kárt is okozhatnak. Ez a része sosem volt egyszerű… voltak időszakok, amikor a riporterek nagyon jók voltak hozzám, de olyan pillanatok is, amikor ez nagyon nem volt igaz, és valótlanságokat terjesztettek” – folytatta.

„Ez nem szép dolog, de szerintem Forma–1-es versenyzőként ezzel is meg kell birkóznod” – magyarázta a francia, majd leszögezte, nyilatkozata során mindig igyekszik őszinte lenni, és magát adni, nem pedig egy olyan képet kialakítani magáról, ami sokaknak szimpatikus lehet, de közben távol áll valódi személyiségétől.

„Természetes maradok, mert szerintem ez a legjobb módja annak, ahogy ezt az egészet kezelni lehet” – fogalmazott a 2020-as Olasz Nagydíj győztese, akinek pályafutása elején néhány alkalommal magyarázkodnia kellett egy-egy megjegyzése miatt.

Pierre Gasly (Fotó: Alpha Tauri)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak