Musorujsag
Élő Eredmények
×

Most már a Mercedesszel tolna ki Hamilton, ha nem térne vissza?

Most már a Mercedesszel tolna ki Hamilton, ha nem térne vissza?

Telegraph
Nehezen tartják elképzelhetőnek a bennfentesek, hogy Lewis Hamilton visszavonulása reális opció. Egy forrás rámutatott, a bajnok leginkább a Mercedesnek tenne keresztbe, ha hirtelen visszavonulót fújna.

Már másfél hónap telt el a Lewis Hamilton szempontjából fájó véget érő szezonzáró óta, ám a hétszeres világbajnok továbbra sem adott életjelet magáról. Az FIA Abu-dzabi Nagydíj kapcsán folytatott vizsgálata már zajlik, a Mercedes pedig továbbra is lebegteti annak lehetőségét, hogy versenyzőjük a sportágból való kiábrándultsága miatt talán vissza sem ül az autójukba.

Ha így lenne, alighanem már keresnék a potenciális utódját, arról pedig bizonyára kiszivárgott volt pár hír. Ilyesmiről azonban szó sincs. Nem véletlen, hogy F1-es berkekben csak kevesen látják ténylegesen létező veszélynek, hogy Hamilton sértődöttségében hátat fordítson a sorozatnak.

A brit Telegraph című lap több bennfentessel is beszélt, és elmondásuk szerint egyikük sem lát esélyt a váratlan visszavonulásra, a hallgatást inkább a műsor részének tekintik. Egy név nélkül megszólaló forrásuk ráadásul rámutatott, ha Hamilton komolyan abba akarná hagyni, már rég előállt volna ennek bejelentésével. „Ez csak a dráma része. A valóság az, hogy Lewis idén kapni fog egy nagyon versenyképes autót, és lesz ötvenmillió oka arra, hogy maradjon” – utalt a 2023 végéig szóló szerződésére, mely nem kevés fizetést garantál számára.

„De még ha vissza is akarna vonulni, mostanra már bejelentette volna, nemde? Máskülönben most már csak a saját csapatával tolna ki, mivel nekik már nincsenek opcióik”

– világított rá a név nélküli forrás, arra célozva, hogy minél később tenne bejelentést, annál kevesebb eséllyel találna megfelelő utódot Hamilton számára a Mercedes.

Két korábbi F1-es versenyző is megszólalt a témában. David Coulthardnak meggyőződése, hogy Hamiltont kevésbé küldte padlóra az abu-dzabi FIA-fiaskó, mint azt sokan gondolják. „Szerintem elege lesz abból, hogy azt fogják neki mondani: »Lewis, téged megloptak«, vagy hogy »Lewis, te vagy a szívek bajnoka«. Kerülni fogja még az efféle párbeszédeket is” – vélekedett a skót.

Lewis Hamilton(Fotó: MTI/EPA)

Nem kételkedik benne, hogy Hamilton ott lesz a 2022-es rajtrácson. „A nagy döntést már meghozta akkor, amikor új kétéves szerződést kötött a Mercedesszel a múlt szezon közepén. Nem hinném, hogy Abu-Dzabi változtatna ezen bármit is.”

„Természetesen szeretett volna nyerni, és biztosan nagyon feldühítették a történtek, mint mindenkit egy ilyen helyzetben. De a valóságban talán nem sokkolta őt annyira, mint mondjuk Totót (Wolff), vagy a csapat többi tagját, vagy akár a szurkolóit.”

„Nem hasonlíthatom magam Lewishoz az eredmények vagy a gyorsaság szempontjából, de át tudom érezni, mit érzett, amikor minden elszállt. A siker eufóriája hamar elillan. És valójában a vereség miatti csalódottság is elég gyorsan elillan” – vélekedett Coulthard.

Egy másik korábbi F1-es versenyző, Karun Chandhok egyetért azokkal, akik szerint Hamilton hallgatása az FIA-vizsgálatának szól, és csak amolyan kivárás, hogy a másik fél lépjen először. „Bizonyítaniuk kell Lewisnak, hogy az abu-dzabi események nem szándékosan történtek, nem azért, hogy elrabolják tőle a bajnoki címet. Frusztráló, hogy ilyen sokáig tart, és ilyen sokáig csend volt. De egyszerűnek kell lennie. Volt egy négy perces idősáv a jelzés között, hogy a lekörözöttek nem előzhetnek, és aközött, hogy öt autót elengedtek. Milyen párbeszéd zajlott Masiéknál, és mi vezette ezekre a döntésekre?” – tette fel a kérdést az indiai a vitatott döntések és a vizsgálat kapcsán.

Hamilton jövőjéről ugyanakkor elmondta: „Hogy hiszem-e, hogy tényleg kiszáll? Nem. Biztosra veszem, hogy nagyon csalódott, és ez érthető is, de Lewis szeret versenyezni és nyerni, és még mindig a képességei csúcsán van”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak